woensdag 17 februari 2010

Nieuwe strippublicaties in Sesamstraat

Het is maar goed dat Hans een nieuwe strip in de maak heeft, want op het gebied van nieuwe strippublicaties viel er de afgelopen weken bijzonder weinig te melden. Niets nieuws in de Eppo, niet in de Donald Duck, zelfs geen buitenlandse publicaties van eerdere verhalen van Hans en mij. Ik begon er al over te denken om eens wat verhalen uit de oude doos te halen, om deze blog toch maar af en toe van een nieuw item te kunnen voorzien.

(Illustratie: Magic Eye Studios, © Sesame Workshop)

Maar gelukkig, sinds vandaag ligt de nieuwe Sesamstraat in de winkel, met maar liefst twee nieuwe stripverhalen. In nummer 3, het nummer van maart 2010, vind je op bladzijde 8 en 9 de strip ‘Bert en Ernie eten appeltaart', als vanouds weer getekend door onze Braziliaanse vrienden van de Magic Eye Studio. Het thema van deze Sesamstraat is ‘je lichaam’ en Ernie laat dan ook in de strip zien wat je zoal nog kunt doen met je ogen dicht. Lopen, pakken, ruiken en…. de appeltaart van Bert opeten. Natuurlijk is dit stilletjes ook een verhaal over wat je allemaal nog wel kunt met een handicap, maar dat is iets dat alleen de volwassen lezer eruit zal halen.

Op bladzijde 27 van dezelfde Sesamstraat is er weer tekstloze Elmo-strip te vinden, 'Elmo sport', met tekeningen van Jutta Langer. Waarin te zien valt dat Elmo op een dag allerlei verschillende sporten beoefent.

(Illustratie: Jutta Langer, © Sesame Workshop)

Balspelen, zwemmen, fietsen. En tja, dat je lichaam aan het eind van de dag behoefte heel aan precies het tegenovergestelde van sporten, moge duidelijk zijn. Slaap lekker, allemaal!

Geen opmerkingen: