woensdag 10 februari 2010

De nieuwe BS Magazine

Zaterdag in de bus, vandaag op de blog: de nieuwe BS Magazine. In Brabant Strip Magazine 174 is er speciale aandacht voor het afscheid van Willem Gay, die na bijna 20 jaar trouwe dienst om medische redenen aan rust toe is en dus niet meer aan de jaargang 2010 zal meewerken. Willem was de afgelopen decennia de drijvende kracht achter vele informatieve rubrieken in Brabant Strip Magazine. Zoals o.a. de rubriek Koffieklets die dan ook helemaal in het teken staat van het afscheid van Willem. Speciaal voor dit afscheid maakten zeven tekenaars en één scenarist een speciale tekening voor Willem. We zien o.a. werk van Daan Jippes, Eric Heuvel, Merho, Arie van Vliet, Jeff Broeckx, Ijsbrand Oost en…jawel, Hans van Oudenaarden. Speciaal voor deze gelegenheid maakte Hans deze full-color-tekening van Jan, te vinden op bladzijde 19 in de rubriek Koffeklets.

En één pagina eerder mocht ook ik een steentje bijdragen, al is het verschil tussen de tekenaars-tekeningen en deze ene scenaristenplaat wel heel duidelijk te zien.

Behalve aan het afscheid van Willem besteedt Brabant Strip Magazine in dezelfde rubriek ook aandacht aan de lopende tentoonstelling De Verkipping op Kasteel Groeneveld en de expositie‘Buiten’ die vanaf 1 maart in het Grand Café van Kasteel Groeneveld, waarvoor, zoals trouwe bloglezers inmiddels al weten Hans de striptekeningen bij Wim Sonnevelds ‘Zo heerlijk rustig’ verzorgde. Tegen die tijd hopelijk ook in full-color.
Op bladzijde 24 nog meer tekenwerk van diverse tekenaars, maar dan in de vorm van de aan Brabant Strip toegestuurde kerstkaarten. Met kaarten van o.a. Wilma van den Bosch, Walthery, Ijsbrand Oost en ja hoor… ook het prachtige Bob Evers-wintertafereel getekend door Hans is te vinden op deze pagina.
Tot slot vind je op pagina 32 en 33 van de nieuwe Brabant Strip Magazine de rubriek film/dvd, waarvoor ik deze keer in mijn late avonduurtjes de in Duitsland uitgebrachte Walt Disney Treasures Mickey Mouse im Schwarz-weiss volume 1 en 2 mocht bekijken en vervolgens maar liefst een hele pagina mocht vullen met mijn bevindingen.
(Illustratie: © Disney)
Voor wie van klassieke Disney-cartoons houdt en graag zijn collectie compleet houdt, kan ik maar één ding zeggen: een dubbele aanrader deze twee dvd’s!
Meer info over Brabant Strip, BS Magazine en nog veel meer vind je op http://www.brabantstrip.be/

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bedankt weer voor het leuke artikel! Groetjes, -J-.

Anoniem zei

en jullie bijdragen aan dit nummer :)