vrijdag 18 december 2009

Bob Evers op de cover en andere verhalen

Woensdag in de brievenbus, donderdag in de winkel. De nieuwe Eppo met o.a. een interview met Gerard Leever, de boekenkast van IJsbrand Oost en….Bob, Jan en Arie op de cover!! Een prachtig wintertafereel getekend door Hans. Wat moeten we er meer over zeggen? Voila, hier is ie, Eppo 24:
(Illustratie: Hans van Oudenaarden, karikatuur: Mars Gremmen)Hans zelf geeft op pagina 2 nog wat uitleg bij deze winterplaat. Over het staande formaat, de teksten en het Eppo-logo en het werk van de vormgever. En dat is nog niet alles, want ik weet bijvoorbeeld dat Hans bewust Bob met een stoel heeft laten rijden. Als Amerikaan is Bob natuurlijk nauwelijks bekend met de oerhollandse schaatssport. Dat Arie volleerd schaatser is moge duidelijk zijn. En Jan zie ik toch wel als een marathonschaatser. Die rijdt wat mij betreft de Elfstedentocht nog wel uit. Volledig in character getekend dus, onze drie helden op deze plaat. En er is meer, want zo’n 400 mazzelaars in Nederland krijgen deze plaat ook nog eens als kerstkaart toegestuurd, maar dan bijna zonder tekst en zonder logo.

Behalve deze prachtige cover van Hans, die de komende twee weken gegarandeerd de winkels uitvliegt, ligt er sinds deze week ook weer een nieuwe Sesamstraat in de schappen met daarin twee strips waarvoor ik het scenario schreef.

(Illustratie: Jutta Langer, © Sesame Workshop)

Het eerste magazine waar het jaartal 2010 al op is te vinden. In het januari-nummer van Sesamstraat vind je op pagina 8 de tekstloze strip “Elmo gaat naar de dierenwinkel”. Elmo heeft natuurlijk als Doortje, de goudvis als huisdier, maar in deze strip is hij op zoek naar een ander huisdier. Een hond, poes, of toch…? Afijn, kijk zelf maar. De tekeningen van deze strip zijn gemaakt door Jutta Langer.

Het thema van deze maand is dus ‘naar de winkel.’ En dat is precies wat Bert en Ernie op pagina 26 en 27 ook doen in de strip “Bert en Ernie gaan naar de speelgoedwinkel”.

(Illustratie: Magic Eye Studio, © Sesame Workshop)

Bert wil iets kopen dat de meeste kinderen nou niet direct als speelgoed zien, namelijk zijn eigen favoriete paperclips.
Maar ja, als je dan ook Ernie meeneemt en bedenkt wat er allemaal nog meer in zo’n speelgoedwinkel te koop is. De strip werd getekend door onze Braziliaanse vrienden van de Magic Eye Studio.

5 opmerkingen:

Otto zei

Zou ook wel zo'n mazzelaar willen zijn, echt mooi die cover!
Alvast prettige feestdagen gewenst.

Anoniem zei

Op BOBEVERS.NL staat een magistrale karikatuur van Marco.
In dezelfde stijl als die twee tekeningen van de auteurs hier op deze weblog.
Heeft Hans die cartoon ook getekend?

Otto zei

Bedankt Caroline, Hans en Frank!
Mail met adres is jouw kant op.

De karikatuur is inderdaad erg leuk.

HenriekeG zei

Bedankt voor de kerstkaart, hij heeft een mooi plekje gekregen!

Frank Jonker zei

Ha Otto en Henrieke,

Graag gedaan, die kerstkaart! Maar... eh... Henrieke, kan het kloppen dat ik dit jaar een fraai getekende kerstkaart van jou mis? Of is daar iemand bij de posterijen mee vandoor? :-)

Hartelijke groeten,

Frank