vrijdag 1 december 2023

De strips van deze week


(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Nog meer nieuws over Hel en wel een gloednieuwe preview van het aankomende avontuur van Hel: Het verloren goud van Troje. Danker Jan publiceerde gisteren deze prachtige plaat hierboven met daarbij een citaat van Hel uit dezelfde scene op zijn Facebookpagina:

Hel: "Als ik het niet dacht, de troonzaal. En daar hebben we Charakas...".

We zitten nu bovenaan pagina 30 met een cruciale scene in het verhaal. Dit is namelijk het moment dat Hel en Julia voor het eerst oog in oog staan met de schurk van dienst in dit verhaal: Nikos Charakas. Het is overigens niet enige met een onaangenaam karakter in dit verhaal, maar wel de machtigste en de gevaarlijkste. Binnenkort meer hierover in een volgende preview.

(Illustratie: © Disney)

En dan de Donald Duck van deze week (nr 49-2023). Mickey en Goofy sieren de cover van de nieuwe Donald Duck en zijn ook de hoofdrolspeler van het verhaal 'Goofy's vikingschip' op pagina 26 t/m 31, waarvoor ik eerder dit jaar het scenario schreef.

Goofy heeft het dagboek van zijn voorvader Goofnar. Goofnar was een viking en in zijn dagboek beschrijft hij precies hoe hij zijn vikingschip gebouwd heeft. Goofy kan het niet laten om met al het hout uit zijn tuin het schip na te bouwen en het daarna te water te laten en er net als Goofnar mee het zeegat uit te varen. Helaas houdt het dagboek van Goofnar vlak daarna plots op. Mickey heeft geen idee wat er met Goofnar gebeurd is, maar volgens hem kan het nooit iets goeds zijn. En dat dat klopt zullen Mickey en Goofy snel genoeg ontdekken. Het verhaal werd geweldig getekend door Thomas Cabellic. 

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: