vrijdag 17 november 2023

De strips van deze week


Veel nieuwe publicaties deze week. Om te beginnen een nieuwe vooruitblik op een strip-in-de-maak: De avonturen van Hel 3: Het verloren van goud van Troje. Danker Jan plaatste gisteren al bovenstaande preview van dit verhaal op zijn Facebookpagina met daarbij onderstaande info:

Meestal heb ik het te druk met andere dingen om nog iets aan Hel te kunnen doen. Maar af en toe heb ik wat tijd over en als het dan mee zit wil er nog wel eens een pagina uit rollen.
Zoals deze pagina waar flink heen en weer geschoten wordt, Julia een schampschot krijgt, van de rotsen stort en dreigt te verdrinken.
Op de volgende pagina maar eens zien hoe zij zich hier uit weten te redden ...

Het vervolg hiervan is vanaf vandaag ook in preview te zien op Danker Jans Facebookpagina.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Meegesleurd door de onderstroom komen Hel en de bewusteloze Julia terecht in een onderzeese grot. En dan dient meteen het volgende probleem zich aan: hoe kom je hier ooit nog weg?


 En dan zijn er deze week ook een drietal bekende en nieuwe strips gepubliceerd in de tijdschriften van deze week. Zoals in de nieuwe Jump (nr 32-2023). Daarin vind je op pagina 39 vier nieuwe afleveringen van Puppy Love. Kleine Nell en Robin worden in de tuin gezet, nadat vooral Nell het baastje van zijn werk heeft gehouden. Een striptekenaar aan het werk storen in zijn studio is sowieso niet handig. En de gevolgen daarvan ergeren Robin nog veel meer.  Want ook in de tuin kan Nell zichzelf niet rustig houden. Deze gags werden eerder gepubliceerd in de week van 23 oktober 2017 en in het album "Nee, ik wil geen hondje!" uit 2021.



Nog een bekende strip vind je op pagina 14 en 15 van nieuwe, dubbeldikke Katrien Duck (nr 11-2023). In 'De 'Voorpaginanieuws' gaan de Duckies op zoek naar een primeur voor de voorpagina van de schoolkrant. Maar wie of wat ze ook in de gaten houden, niemand lijkt ook maar iets bijzonders te doen of mee te maken. Of toch weg. Het verhaal werd getekend door niemand minder dan Carry Brugman en eerder gepubliceerd in Donald Duck 29-2008 en Katrien Duck 12-2019.

En last but not least een gloednieuw avontuur met Donald en Bolderbast in de hoofdrol. In de nieuwe Donald Duck (nr 47-2023) vind je op pagina 38 t/m 42 het verhaal 'Een brief te ver'. Waarin Donald een brief in zijn brievenbus vindt, die niet voor hem bestemd is. Al gauw blijkt dat Bolderbast deze in zijn brievenbus gestopt heeft omdat de geadresseerde hem totaal onbekend is. Datzelfde geldt voor Donald, die de brief in de open haard wil gooien. Maar dan wijzen Kwik, Kwek, Kwek hem erop dat de brief belangrijk kan zijn en dat Donald best eens een beloning zou kunnen krijgen als hij hem goed bezorgd. Vanaf dat moment is ook Bolderbast geinteresseerd en samen proberen het spoor van de geadresseerde, ene Alie Verkassen, terug te vinden. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Maria José Sánchez Nunez. 

Behalve deze strips verschenen er deze ook nog verhalen in de Donald Duck Kerstspecial en verschillende Winterboeken die sinds deze week in de winkel liggen. Maar daarover een van de komende dagen meer. 

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: