vrijdag 11 november 2022

De nieuwste strippublicaties

 


In de rubriek Varia van de nieuwe Eppo (nr 23-2022) wordt onder het kopje 'Nieuw en vertrouwd' aandacht besteedt aan de Rhonda-commision, waarover we hier op de Bob Evers Stripblog al eerder postten. Maar ook Wynona komt aan bod. In het artikel is ook te lezen wanneer we het tweede deel van Wynona-trilogie kunnen verwachten en dat wordt hoogstwaarschijnlijk midden volgend jaar.

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Behalve Hans wordt ook Danker Jan genoemd in de nieuwe Eppo en wel in de rubriek 'Eppo Mail' op pagina 47, en in het bijzonder de historische strips die Danker Jan maakte voor Zeeland, Noord-Brabant en Gelderland. In de betreffende mail wordt ook het idee geopperd om een historische strip a la Het gouden horloge te laten maken door de verschillende Nederlandse  en Vlaamse Eppo-stripmakers die zich al eerder ontfermden over de historische strips van de laatste jaren. Jan, bedankt! Het lijkt ons een heel goed idee.

Ook in de nieuwe Katrien Duck  (nr 12-2022)  lag deze week in de bus. En daarin vind je een verhaal waarvoor ik het scenario samen met Paul Hoogma schreef.  In het verhaal op bladzijde 17 t/m 20 van de nieuwe Katrien spelen alle zes de Duckies (Kwik, Kwek en Kwak en Lizzy, Juultje en Babetje) de hoofdrol. We baseerden het op het gegeven van de boze buurman die de ballen die in zijn tuin belanden nooit meer teruggeeft aan de spelende kinderen. En laat Willie Wortel daar nu een oplossing voor hebben…
Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Katrien 6-2003, Katrien 6-2009, Katrien 6-2015 en Katrien Duck 12-2018

Voor het verhaal uit Katriens dagboek dat je op pagina 31 t/m 34 vindt, schreef ik het scenario dan weer in mijn eentje. De  hoofdrol weggelegd voor Katrien en Lizzy, Juultje en Babetje. Als de laatste drie lid willen worden van een tennisclub blijkt dat daar niet alleen van de leden maar ook van de opvoeders iets verwacht wordt. Een verhaal dat voor een groot deel op ware gebeurtenissen berust. Al gaan we hier natuurlijk niet de echte naam van de bewuste tennisclub vermelden. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en eveneens eerder gepubliceerd in Katrien 6-2003, Katrien 6-2009 Katrien 6-2015 e n Katrien 12-2018.

(Illustratie: José Ramón Bernado, © Disney)

Deze week plaatste Sander Dieben een post over het werk van Disney-tekenaar Bernado op zijn Facebookpagina Het beste uit Donald Duck Weekblad. Waarom Bernado mijn favoriete tekenaar is als het gaat om niet-Duckpersonage, zoals Madam Mikmak, de Speurneuzen en De Zeven Dwergen, kun je zien op bovenste illustratie. En met de inhoud van Sanders Facebookpost over Bernado's werk kan ik het alleen maar van harte eens zijn.

(Bron Illustraties: Facebook)

Behalve al deze uitgaven verschijnen intussen ook de eerste Winterboeken en Kerstuitgaven in de winkel. Binnen nu en twee weken meer daarover hier op de Bob Evers Stripblog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: