zaterdag 26 maart 2022

De nieuwste publicaties

 

(Illustraties: © Foto Krijnen)

Deze week verschenen er weer twee nieuwe Bob Eversboeken van Peter de Zwaan. In deel 68: Koude kunstjes in Sausalito richten Bob, Jan en  Arie hun eigen onderzoeksbureau op REP Research International. REP heeft een kantoor in Nederland en één in Amerika. Die laatste is gevestigd in Sausalito, vanuit San Francisco net over de Golden Gate Bridge. Daar krijgt Bob te maken met een kunstenares van wie de beeldhouwwerken regelmatig vernield worden. Jan en Arie proberen een medicijnenzwendel op te lossen en raken betrokken bij de zaak van Bob, terwijl Bob betrokken raakt bij die van Jan en Arie. In deel 69: Costaklussen in Marbella is het nieuwe Nederlandse REP-kantoor zo goed als klaar en bonkt er een vrouw op de deur die zegt gevolgd te worden door twee mannen. Maar als ze weer weg is, mist Arie iets dat hij hard nodig heeft voor een van zijn onderzoeken. Deze klus leidt Bob, Jan en Arie naar Marbella aan de Costa del Sol waar ze te maken krijgen met vastgoedzwendel en een ploeg decorbouwers die in minder dan 24 uur een rij nephuizen moet optrekken. De nieuwe Bob Eversboeken zijn te bestelling via de site van Peter de Zwaan.

En sinds een paar dagen ligt ook het nieuwe Penny Lenteboek in de winkel. Met daarin vele verhalen, diy's en heel veel strips, waaronder het Sarah de Shire-verhaal 'Rijlessen', te vinden op pagina 100 t/m 105.  Een verhaal dat geschreven werd in samenwerking met de redactie en waarin Maura en Marlin rijlessen gaan geven. Door een stom ongeluk belanden de meisjes namelijk allebei met hun arm in een mitella. En Sarah poetsen gaat nog wel met één hand, maar rijden niet. Gelukkig wil krantenjongen Jesse, die ze al eens in een eerder verhaal ontmoet hebben, dat graag van ze overnemen. Maar dan is het natuurlijk wel nodig dat hij paard leert rijden. En op een Shire gaat dat niet zonder slag of stoot.  Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Penny 22-2012.

Ook van Penny ligt deze week een nieuw nummer in de winkel en wel nummer 7-2022. 

(Illustraties: © Holco Publications)

Daarin vind je op pagina 37 een gag van Penny de Pony waarvoor ik iets meer dan tien jaar geleden het scenario schreef.  Ook deze gag werd bedacht werden in samenwerking met de redactie. Het gras in de tuin moet gemaaid worden, maar de grasmaaier is kapot. En dus kan Penny laten zien wat ze waard is als grasmaaier. Maar of dat goed gaat? Deze gag werd precies 10 jaar geleden gepubliceerd in Penny 7-2012.

(Schets: Paul Hoogma)

En last but not least, in de nieuwe Donald Duck (nr 13-2022) een gloednieuw verhaal met Donald, Mickey en Goofy in de hoofdrol, dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma.  In het verhaal 'De tulpenvaas', te vinden op pagina 35 t/m 42 koopt Goofy op een veiling per ongeluk een oude vaas voor 5 euro. De vaas trekt echter de aandacht van Boris Boef die hem eerst nog van Goofy wil kopen, maar al snel overgaat tot schurkenstreken. 

Omdat Goofy merkt dat iemand zijn vaas wil stelen, roept hij Mickey en Donald te hulp. En terwijl Mickey uitzoekt wat er aan de hand is met de tulpenvaas, proberen Donald en Goofy de vaas te verdedigen tegen de dan nog onbekende inbreker. Het verhaal werd van fantastisch tekenwerk voorzien door de Franse tekenaar Thomas Cabellic.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: