vrijdag 24 september 2021

De nieuwste strips

(Schets: Paul Hoogma)
Vorige week al aangekondigd deze week te vinden op pagina 5 t/m 14 van de nieuwe Donald Duck (nr 39-2021) Donald Duck in 'De job-hopper. In dit verhaal, dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma heeft Donald dringend geld nodig voor o.a. een cadeau voor Katrien, bioscoopkaartjes voor de neefjes en een tandenborstel voor zichzelf. Donald begint dit verhaal als rommelopruimer en -sorteerder in het Cornelis Prulpark. 


Maar al snel weet hij dit baantje te verprutsen en keert terug naar Uitzendbureau Rampstad waar hij nieuwe kansen krijgt als klanten-assistent bij Wasserij de Wit en als onderhoudsmedewerker bij Boswachterij Duckstad. Donald kennende worden ook deze baantjes geen succes. Of het hem desondanks toch nog lukt om aan voldoende geld te komen, dan lees je deze week in Donald Duck. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Daniel Perez die ook dit verhaal van heel wat achtergrondgrapjes voorzag. Mis ze niet.

En dat is nog alles, want op pagina 32 t/m 35 vind je ook nog een nieuw verhaal van Pinokkio. Het nieuwbericht dat katten eigenlijk buiten eigenlijk aan de lijn zouden moeten lopen, bracht me op het idee voor dit verhaal. Als Figaro er door toedoen van Lampepit vandoor gaat, proberen Pinokkio en Japie hem weer te vangen en terug naar huis te brengen. Dit brengt Jantje Fatsoen op het idee zichzelf en Sluw de Kater voor te doen als kattencontroleurs en Pinokkio een boete te geven omdat Figaro zogenaamd niet aan de lijn loopt. En dat brengt Stromboli weer op het idee Figaro te ontvoeren en pas terug te geven als Pinokkio optreedt in zijn marionettentheater. Dit verhaal werd  getekend door niemand minder dan Jose'Ramon Bernado.

En tenslotte  de nieuwe Tina van deze week (nr 39-2021). Daarin vind je op pagina 47 een nieuwe gag van Karlijn, Catootje en de ouders, waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Cindy Horevoorts. Het is kermis in het dorp, maar Gertje is verkouden en kan er dus niet heen. Karlijn en Catootje vermaken zich wel op de kermis, maar vinden het toch zielig voor Gertje. Tot Karlijn op een idee komt. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: