zaterdag 24 juli 2021

De strips van deze week

 Zomer en Spelen, dat zijn de thema's van de nieuwgepubliceerde verhalen in de tijdschriften van deze week. We beginnen met de nieuwe Katrien Duck (nr 8-2021).

(Illustratie: Bas Heymans, © Disney)

Met daarin op bladzijde 31 t/m 34 het verhaal 'Zwembad' uit Katrien's dagboek dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma. Een verhaal in zomerse sferen, want Katrien gaat in het gezelschap van zowel Donald als Guus naar het zwembad. Beide heren doen uiteraard zoveel mogelijk moeite om indruk op haar te maken en tegelijkertijd evenveel pogingen om elkaar daarbij zoveel mogelijk dwars te zitten. Onnodig te zeggen dat Katrien hier ook regelmatig de dupe van is. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en al eerder gepubliceerd in Katrien 4-2000, Katrien 4-2006 en Katrien 4-2012 en Katrien Duck 8-2017.


De Spelen komen we tegen in de nieuwe Donald Duck (nr 30-2021), met Rakker in de hoofdrol. In het verhaal 'Van ballen komen brokken' houden Rakker en zijn zusjes Lili, Fifi en Mimi wedstrijdjes om te zien wie waar de beste in is. Helaas loopt Rakker de butler van mevrouw Hooghart nogal vaak voor de voeten. De butler heeft als taak superduur hondenvoer te kopen voor Amadeus en Anastasia, de beide honden van mevrouw Hooghart, maar dankzij Rakker en de wedstrijdjes die Lady en Vagebond voor hun kinderen bedacht hebben, loopt dat allemaal wat anders dan de bedoeling was. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Angel Rodriguez.

(Illustratie: Jordi Alfonso en Tony Fernandez, © Disney)

En de Olympische gedachte wordt voortgezet in de Donald Duck van volgende week. Want daarvoor staat op de Donald Duck van deze week het verhaal 'De Zotskapspelen'  aangekondigd. De Duckstadse parodie op de Olympische Spelen met zeer vreemde wedstrijden. Maar het spanningselement blijft, zeker als blijkt dat Bolderbast de gedegen tegenstander van Donald is. Volgende week meer hierover in Donald Duck en natuurlijk hier op de Bob Evers Strip blog.

Prettig weekend allemaal!


Geen opmerkingen: