vrijdag 5 maart 2021

De nieuwste strippublicaties


Tekenaar Tim Artz kondigde het verhaal al eerder aan op zijn Facebookpagina, het Donald Duckverhaal 'De nieuwe keukenstoelen. Je vindt het deze week op pagina 38 t/m 42 van de nieuwe Donald Duck (nr 10-2020).  Op de rol van Bolderbast na is dit een waargebeurd verhaal. Het speelt zich ongeveer een jaar geleden af, na het begin van de eerste gedeeltelijke lockdown. Net als bij Donald stonden ook mijn keukenstoelen zo ongeveer op instorten, dus hoog tijd voor nieuwe. Normaal gesproken zou ik naar een of andere meubelzaak zijn gegaan en daar iets nieuws uit hebben gezocht en, bij gebrek aan auto, hebben laten bezorgen. Maar gezien de omstandigheden leek het me deze keer beter om ze online te bestellen. En toen gebeurde wat je ook in dit Donald Duckverhaal ziet gebeuren. De onderstellen van de bestelde stoelen werden één voor één afgeleverd. En als ik dan, de volgende dag na drie uur, het pakket ging ophalen bij het postservicepunt stond er tegelijker een bezorger voor de deur met weer een nieuw pakket, dat ik dan de volgende dag weer op kon gaan halen. Enzovoorts, enzovoorts. 

De pakketten bevatten overigens alleen onderstellen, de zittingen werden pas als laatste, een week na het eerste pakket geleverd. Genoeg inspiratie voor een nieuw Donald Duckverhaal, zou ik zo zeggen. Niet lang nadat de stoelen eindelijk in mijn keuken had staan, begon ik aan het scenario voor dit verhaal. Om het helemaal te laten kloppen moest Donald natuurlijk ook even geen auto tot zijn beschikking hebben en alle pakketten lopend bij het postkantoor ophalen. Gelukkig was dat geen probleem, aangezien Donalds Duckatti net zoveel bij de garage voor reparatie staat als bij Donald zelf voor de deur. Tim Artz nam het tekenwerk van dit verhaal voor zijn rekening en voegde er nog heel wat (achtergrond)grappen aan toe, waaronder 'hidden Mickey's' en zelfs een cameo van Nemo. Kortom, neem de tijd voor dit verhaal. En herlees het desnoods nog eens voor alle grappen die Tim in de tekeningen heeft gestopt. Veel plezier alvast..

Behalve Donald stond ook Hel deze week in the picture. De gelukkigen die op onze Kerstkaartenlijst staan, herkennen vast bovenstaande tekening. Maar daar zijn nieuwe plannen mee. Danker Jan plaatste de aangepaste versie van de kerstkaart op zijn Facebookpagina met daarbij het volgende bericht:

Deze tekening is ooit voor een kerstkaart gemaakt. Maar verder is er nooit meer iets mee gebeurd. Met een paar verherbouwingen is hij nu geschikt voor op de verantwoordingspagina van de portfolio van Hel. En wat mij betreft komt hij straks ook op de laatste (reclame)pagina van het derde album van Hel. 

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

En dan was er tenslotte ook nog deze tekening, eveneens afkomstig van de Facebookpagina van Danker Jan.. Uitgebreid verjaardagen vieren zit er in deze tijd niet in, maar wie maalt daarom als je dit voor je verjaardag krijgt? 

Niemendalletje voor iemand die 65 is geworden...

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: