vrijdag 8 januari 2021

De nieuwste strippublicaties

 


Een paginagroot interview van Boekenkranthoofdredacteur Mirjam Mulder met Hans en Caroline over Puppy Love in de eerste Boekenkrant van dit jaar (nr 1-2021). Op pagina 17 van de nieuwe Boekenkrant lees je onder de titel 'Het blijft één grote grap' alles over het ontstaan van de strip, de karakters, in het bijzonder die van Robin en Nell en zelfs de merchandise in de vorm van t-shirt, die hier te bestellen zijn. Verder stipt Hans ook even het begin van zijn tekencarriere bij Donald Duck aan in een verwijzing waar Puppy Love nog het meest op lijkt. 

Vanwege de lockdown is het eerste deel van Puppy Love nog niet fysiek gesignaleerde en ook de diverse stripspeciaalzaken melden het verschijnen ervan nog niet op hun internetsite, Maar zodra ik het boekje ergens fysiek tegenkom, wijd ik er hier op de Bob Evers Strip blog meteen een post aan. 

En natuurlijk wordt ook Hans' nieuwste strip Als de beer ontwaakt 1: Wynona deze week weer vervolg in de nieuwe Eppo (nr 1-2021). In de twaalfde aflevering, te vinden op pagina 36 t/m 38 van de nieuwe Eppo, vindt Dan na zijn 'harige hulk'-metamorfose hoog tijd voor een borrel. 

Terwijl buiten op de straat de sfeer grimmiger wordt ontdekt Dan 'The Velvet Room', een club die dag en nacht open is. En daar ziet hij Wynona terug in een heel andere rol.

Ook nieuw deze week is het Broer Konijn-verhaal 'De levende sneeuwpoppen', te vinden op pagina 30 t/m 33 van de nieuwe Donald Duck (nr 2-2021). Anneke Tanneke heeft een nieuwe truc bedacht om roofdieren af te schrikken. Ze verkleedt zich als levende sneeuwpop. Broer Konijn voelt zich meteen geinspireerd en verkleedt zich eveneens als levende sneeuwpop. Met als gevolg dat Dokter Kraanvogels heel wat 'verwarde booswichten' op zijn spreekuur krijgt. Een en ander gaat goed, tot blijkt dat Meneer Beer eenvoudigweg te dom is om in deze truc te trappen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Jordi Alfonso en Tony Fernandez.

En tenslotte vind je op pagina 33 en 34 van de nieuwe Katrien Duck (nr 1-2021) het verhaal 'Bureaustoel uit Katrien's dagboek k schreef het verhaal voor dit verhaa lsamen met collega Paul Hoogma. Het gegeven is simpel: Katrien, werkzaam als secretaresse van Oom Dagobert, zakt bij aanvang van haar werktijd door de 30 jaar oude stoel waar ze normaal gesproken op zit, en Dagobert ziet het niet zo erg zitten om een nieuwe voor haar te kopen.

(Schets: Paul Hoogma)

Ondanks dit eenvoudige gegeven toch een heel leuk verhaal geworden, iets dat mede te danken is aan de tekeningen van tekenaar Sander Gulien. Alleen al de manier waarop Katrien haar nieuwverworven zetel bekijkt, halverwege de laatste pagina van dit verhaal.  Het verhaal zelf is overigens niet helemaal nieuw, want het werd al eerder gepubliceerd in Katrien 1-2001 en Katrien 1-2007, Katrien 1-2013 en Katrien Duck 1-2017;

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: