vrijdag 24 januari 2020

Donald Duck 5-2020

Maar liefst drie nieuwe verhalen in de Donald Duck van deze week (nr 5-2020). Twee ervan werden speciaal voor de winterperiode geschreven. Als eerste kom je op pagina 16 t/m 19 het Broer Konijn-verhaal 'De Elfeikentocht' tegen.

(Schets: Paul Hoogma)

Een verhaal, waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma en waarvoor onze eigen Elfstedentocht natuurlijk als inspiratiebron diende. De Dierenbosser variant daarvan is in elk geval wat korter qua afstand. Grote kanshebber zijn Broer Konijn en Barend Buizerd, die beiden maar wat graag willen winnen. Barend zet alles op alles en schroomt zelfs niet om vals te spelen. Behalve dat waren ook Rein Vos en Meneer Beer nog rond het Elfeikentraject met maar één doel: Broer Konijn te vangen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Jordi Alfonso.

Vervolgens vind je op pagina 30 t/m 33 het Hiawatha-verhaal 'De sneeuwballenoorlog'. Waarin Hiawatha en Geronimo op het idee komen sneeuwindianen te maken. De sneeuwindiaan die Geronimo maakt lijkt wel heel erg op het Pafwangopperhoofd. En laat die nou net in het Rondbuikendorp langs komen om de vredespijp te  roken. Onnodig te zeggen dat er van vrede tussen de beide stammen weinig meer terechtkomt. Het Pafwangopperhoofd is namelijk vastbesloten om dit de Roodbuiken met gelijke sneeuwbal betaald te zetten. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

Tenslotte, meteen daarna, op pagina 34 en 35 het Joe Carioca-verhaal 'De nieuwe bank'. Juan en Manuel zijn heel blij als erop de vuilnisbelt een oude, versleten bank wordt gedumpt. Ze hadden namelijk net een nieuwe nodig. Maar voor Joe is dat lang niet goed genoeg. Zelfs voor de banken bij Carmens Kringloop haalt hij zijn snavel op. Nee, Joe moet en zal een zal een bank hebben van Duur(zaam) Design, die volgens Manuel megaduur zijn. Joe vindt  dat echter geen probleem. Hij denkt dat de designbank zelfs gratis te kunnen krijgen. Maar het loopt niet helemaal zoals Joe verwacht. Of toch wel?
Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: