vrijdag 29 november 2019

De nieuwste strippublicaties

Eindelijk nieuws over de nieuwe strip van Hans. Hans plaatste deze week onderstaand bericht en bovenstaande foto op zijn Facebookpagina:

Of ik alvast een covertje had van m'n nieuwe strip voor de nieuwe BDMust catalogus voor Angouleme!!! Het hoefde niet eens de defitieve cover te zijn en ze zouden het toch maar pieeeeepklein afdrukken.
Oef, dat was even schrikken, ik ben voor m'n gevoel pas net op stoom met m'n nieuwe strip en heb nog niet eens een definieve titel. En nu al een cover?
Daar dan! Iets met een getormenteerde kerel, een leuk meisje en een soort spookbeer met een soort titel erboven.
Let op, niks definitief. Het is toch maar voor Angoulême.

 
(Illustratie: Danker Jan Oreel)
 
 Ook Danker Jan plaatste deze week een tekening van Hel op zijn Facebookpagina. Een hommagetekening weliswaar, maar wel met een stille verwijzing naar het nieuwe verhaal van Hel.
Want ja, die strijdwagen kan best nog eens een rol in de nieuwe avonturen van Hel en Julia gaan spelen:
 
Max & Luzie, zou dat bij iemand in Nederland een belletje doen rinkelen? De door Franz Gerg getekende strip was in Duitsland jarenlang een enorme hit. Tussen 1983 en 2002 werden door Allianz verzekeringen 74 deeltjes uitgegeven van Max en Luzie die met een maffe professor kris kras door de geschiedenis reizen. Op het hoogtepunt had de strip een oplage van 500.000 exemplaren per deel. Siegmund Riedel heeft alle, maar dan ook alle gegevens over de strip verzameld in een 250 pagina's dik boekwerk. Daarnaast zijn er 50 hommagetekeningen in het boek opgenomen. Naast veel Duitse ook een aantal internationale tekenaars, waaronder een paar Nederlanders. o.a. Eric Heuvel heeft er een gemaakt. En ik ook.

En voor wie het boek met alle hommagetekeningen wil bestellen, heeft Danker Jan nog deze informatie:

Het is een uitgave van Medien & Verlag Stefan Riedl ( info@film-boerse.info ) ISBN 978 3 947800 00 1 of even berichtje sturen aan Siegmund Riedel. Het boek kost trouwens € 29,90.

(Schets: Paul Hoogma)

En last but not least vind je deze week in de nieuwe Donald Duck (nr 49-2019) een gloednieuw Oom Dagobertverhaal waarvoor ik het scenario samen schreef met Paul Hoogma. In 'Met gelijke munt'  te vinden op pagina 35 t/m 42 van de nieuwe Donald Duck, komt Magica op het onzalige idee om zich in een euromunt om te toveren om zo ongehoord door bewakingsinstallaties Dagoberts geldpakhuis binnen te komen. Dit nadat ze Dagobert hoort opmerken dat alle muntjes uiteindelijk in zijn geldpakhuis eindigen. Maar is dat ook zo? Als Kwik, Kwek en Kwak in hun rol van collecterende Jonge Woudlopers het pas van Dagobert kruisen, moet Magica een hoop moeite doen om uit de collectiebus en in handen van Dagobert te blijven. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: