vrijdag 30 oktober 2015

De publicaties van deze week

In de rubriek Eppo Mail op bladzijde 47 van de nieuwe Eppo (nr 22-2015) laat een vaste briefschrijver weten dat hij het jammer vindt datde voorpublicatie van  Rhonda 2: Rebecca in Eppo is afgelopen. Gelukkig is er bladzijde 38 de bijna paginagrote advertentie voor de Dossiereditie van Rhonda 2: Rebecca, die nu, net als de overige albums van Rhonda, verkrijgbaar zijn in de Eppo-shop.
Vergeet ook niet Rhonda hoge punten te geven in de jaarlijkse Eppo-enquete, want dan ben je zeker dat ook het derde deel van de Rhonda-trilogie weer in Eppo zal worden voorgepubliceerd.

En dan de nieuwe Donald Duck (nr 44-2015). Daarin vind je deze week op bladzijde 18 t/m 21 een gloednieuwe Aladdin-strip, waarvoor ik het scenario zo'n 11 jaar geleden schreef. Het idee voor deze strip, die getekend werd door de Spaanse Comicup Studio, is gebaseerd op een van de afleveringen uit de Aladdin-televisieserie. Geest wordt verliefd op een vrouwelijke geest, maar deze ziet hem niet staan. En de verschillende pogingen die Geest die doet om dat te veranderen helpen niet echt. Geest kan nu eenmaal niet iemand op iemand anders verliefd laten worden, zelfs niet geest Gabriella op zichzelf. Maar dat verandert als de 40 rovers hun slag slaan in Agrabah. Een verwijzing naar een van de verhalen uit 1001 nacht, een boek waaruit Gabriella op de eerste pagina van dit verhaal voorleest.
En er is nog een ander strippersonage van invloed geweest op dit Aladdin-verhaal, namelijk Obelix.

(Illustratie: Comicup Studio, ©Disney)

Het lied 'Ze ziet me niet staan' dat Geest zingt na de eerste afwijzing van Gabriella is afkomstig van de Nederlandse soundtrack van de film Astérix et Obélix contre César uit 1999, destijds vertolkt door Marcel Kapteijn. In de oorspronkelijke Franstalige versie van de film heet het lied 'Elle ne me voit pas' en wordt het gezongen door Jean-Jacques Goldman. Een Aladdin-strip met een soundtrack dus. Geniet ervan!

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: