maandag 12 juli 2010

Bobnieuws !


Okee, voetjebal weer klaar. Terug op aarde. Op nu naar het nieuwe Bob Evers-album.

Is het nu alweer bijna twéé jaar geleden? Dat Frank en ik met Eppo’s Rob van Bavel de eerste gesprekken voerden over het verschijnen van een nieuwe Bob in de Eppo? Wauw, wat vliegt ie, die tijd! Wat waren we er blij mee, met die nieuwe mogelijkheid tot voorpublicatie !! Deze hele Bob-Eppo geschiedenis natuurlijk terug te lezen diep in de archieven van deze blog.

Eppo stelde voor de inkleuring voor de nieuwe strip “in huis” te regelen. Als ik nou drie Eppo-covers “gratis” wilde maken en af en toe voor Eppo wilde komen signeren, dan zou Eppo’s huiskleurder Dick Heinz, op Eppo’s kosten, de hele inkleuring doen en na de laatste voorpublicatie de files aan mij geven tbv het album. Dat klonk goed. Ik ken Dick als een fijne gozer en een prima vakman, dus zo gezegd en gedaan.

In de maanden die volgden heeft Dick, aan de hand van mijn instructies, een knap stukje BE-inkleurwerk voor het blad afgeleverd. Dick is zelf ook tekenaar en kwam dus ook nog vaak met verassende inkleur-oplossingen. De BE-strip in Eppo kreeg een unieke Eppo-sfeer.

Voor het album heb ik besloten de inkleuring nog een keer helemaal na te lopen. Voorpublicatie op papier geeft je immers de unieke kans precies te bekijken welke elementen in de inkleuring nou goed werken en wat iets minder. De afgelopen twee weken heb ik, bijgestaan door Wilma Leenders, een en ander in de kleurtjes aangepast.

Hier alvast wat voorbeelden van de inkleuringen zoals ze in het nieuwe album gaan komen. Zoek de verschillen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit ziet er echt superrrrr mooi uit!! Veel beter dan de Eppo inkleuring. Die vond ik vaak echt n*ks... Groetjes, -J-.

Otto zei

Goed dat je nu de kans heb de inkleuring op punten bij te werken. Dat is met recht een unieke positie. Het maakt zowel de Eppo uitgave als de album uitgave uniek!

Zo en dan nu met de (figuurlijke!)billen bloot over het teaserboekje van Puppy from Hell voor Kampen (al moet ik er naartou kruipen ik zal er zijn).

Hans van Oudenaarden zei

Dank! Had ik me nog niet eens gerealiseerd, maar de BE-Eppo-bladzijden zijn hiermee straks inderdaad een aparte, afwijkende BE-strip-uitgave geworden.
@Otto: PFH-teaserboekje komt! Een dezer weken ga ik erover berichten.