vrijdag 6 mei 2022

De nieuwste strips

 


Deze week in de nieuwe Donald Duck (nr 18-2022) ee n nieuw Oom Dagobert-verhaal, geinspireerd op een paar van  zijn gewoontes uit de verhalen van Carl Barks. In 'De verdwenen euro's' zien we Dagobert weer eens in zijn geld duiken als een dolfijn, er gangen in graven als een mol en het in de lucht gooien zodat het op zijn hoofd klettert. Tegelijk haalt Dagobert herinneringen op aan de munten in zijn kluis. Maar tijdens het duiken en graven verdwijnt er een euro. Donald en Kwik, Kwek en Kwak schieten te hulp, Dagobert beroept zich er op van iedere munt in zijn geldpakhuis te weten waar hij ligt en we krijgen zelfs de bol draad uit Carl Barks' 'The second richest Duck' nog te zien, maar de grote vraag is: waar blijven de euro's die zomaar uit Dagoberts kluis lijken te verdwijnen? het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Ignasi Calvet Estéban.

En dan verscheen deze week ook de nieuwe Penny (nr 10-2022) met daarin op pagina 25 t/m 29 en 38 t/m 42 de derde aflevering van Hecksehoef. 

(Illustratie: © Holco Publications)

Nadat Mara het raadsel rond de eenhoorn en haar veulen heeft opgesloten, vindt ze een kistje met een nieuw raadsel en een nieuwe sleutel. Mara’s sleutel past op het slot van de buitendeur van de verborgen stal en die deur blijkt eigenlijk niets anders te zijn dan een tijdpoort, waardoor Aukje, Mara, Sven, Jelle en hun paarden in de Middeleeuwen terecht komen. Daar moeten ze opnieuw gravendochter Cecilia helpen, ditmaal met bezorgen van een brief aan haar geliefde Ewout, en dat alles om te voorkomen dat hun kasteel geplunderd en verwoest zal worden. Helaas is die brief in handen gevallen van de Woudheksen. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Penny 3-2012.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: