vrijdag 22 april 2022

Donald Duck 17-2022

 

(Illustratie: © Disney)

Een supernummer van Donald Duck deze week. In Donald Duck 17-2022 vind je maar  liefst 26 pagina's aan nieuwe strips waarvoor ik (mede) het scenario schreef en ook de cover is aan een van die verhalen gewijd.
(Schets: Paul Hoogma)

We beginnen meteen met de coverstory, Oom Dagobert  en de Vallei van het Gouden Licht. Dit verhaal, dat vorige week al aangekondigd werd, is te vinden op pagina 5 t/m 14 en 35 t/m 42. Het scenario schreef ik samen met collega Paul Hoogma. Tussen alle oudheden die Dagobert van alle plaatsen ter wereld krijgt toegezonden vindt hij een pagina van een scheepsjournaal dat hem op het spoor van een schat zet. Helaas vangt McSnekke een deel van het gesprek op tussen Dagobert, Donald en Kwik, Kwek en Kwak. 


McSnekke schakelt de Zware Jongens in en vertrekt net als de Ducks naar Port Korhoen vanwaar de kist met de scheepsjournaalpagina aan Dagobert werd toegezonden. Daar ontbrandt de strijd om de schatkaart en de schat die ter land, ter zee en in de lucht wordt uitgevochten. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Pérez.


Vervolgens op pagina 20 en 21 het Tom en Pieter-verhaal 'De verloren sjaal' Anastasia is haar sjaal kwijt en natuurlijk krijgt Assepoester de schuld. Tom en Pieter laten het echter niet bij zitten en gaan samen met Perla en Luuk in Anastasia's kamer op zoek naar de verloren sjaal, die volgens Anastasia toch moeilijk pootjes kan hebben gekregen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar David Soriano.

En tenslotte op pagina 29 t/m 33 het Joe Carioca-verhaal 'De bowlingkampioen'. Joe probeert als zogenaamde sportman indruk te maken op Emilia. Maar ja, dan wil Emilia natuurlijk ook zijn bekers en medailles bewonderen. Voor Joe zit er niets anders op dan voor het volgende afspraakje met Emilia een beker te winnen. De eerste ideeen waar Juan en Manuel mee komen worden door Joe direct afgeblazen. Maar dan komen ze bij het gloednieuwe bowlingcentrum waar ter gelegenheid van de opening een grote wedstrijd wordt gehouden waar iedereen aan mee kon doen. Helaas voor Joe doen er ook twee echte bowlingkampioenen mee. En het vraagt heel wat creativiteit van Joe om alsnog kans te maken op die beker. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: