vrijdag 25 februari 2022

De nieuwste strips en een aankondiging

 


Deze week in de nieuwe Donald Duck (nr 9-2022) een gloednieuw avontuur van De Speurneuzen: De muis met het masker. Het begint allemaal als tijdens een voorstelling van het werk van William Staartspier een gemaskerde muis plotseling een van de hoofdrollen overneemt en vervolgens weer verdwijnt. En daar blijft het niet bij. Niet veel later vindt in een ander theater eenzelfde soort incident plaats. Inspecteur Lamstra meent de muis met het masker een hater van het werk van Staartspier moet zijn en zorgt ervoor  dat zijn mannen bij alle Staartspiervoorstelling in Londen aanwezig zijn. . Basil volgt echter een ander spoor en dat brengt hem onder andere in een Londense feestwinkel en bij de beroemde regisseur Steven Knaagberg. Het verhaal werd meesterlijk getekend door niemand minder dan José Ramon Bernado.

En dan verscheen deze week ook de nieuwe Penny met daarin twee gags waarvoor ik het scenario schreef. Als eerste, op bladzijde 10 van de nieuwe Penny, een gag van Penny de Pony, die op zijn geheel eigen wijze, twee vogeltjes helpt met het bouwen van hun nest. Deze gag verscheen in eerder in Penny 5-2012.

(Illustraties: © Holco Publications)


Achterop de Penny, ofwel op bladzijde 68, vind je de tweede gag en dat is eveneens een lentegag maar dan met Rakker in de hoofdrol.  En de lente brengt Rakker echt het hoofd op hol als hij na het zien van een paar mooie witte hoeven denkt een knappe merrie ontmoet te hebben en daarna haar op alle mogelijke manieren het hof probeert te maken. Ook deze gag werd eerder gepubliceerd in Penny 5-2012, maar werd anno 2022 wel opnieuw getekend door vermoedelijk een andere tekenaar. Hieronder zie je de versie 2012. Kijk en vergelijk met de versie anno 2022 hierboven.


En dan tenslotte nog een aankondiging. Op pagina 65 wordt voor Penny 6-2022 de tweede aflevering van Hecksehoef aangekondigd met 'Meer mysteries op Hecksehoef'. Helaas zonder plaatje erbij, maar zo zag de aankondiging er in januari 2012 uit:


Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: