maandag 6 april 2020

De avonturen van Hel in album... en als hommage

Inmiddels is op diverse sites het speciale Corona-stripalbum al aangekondigd, dat eind deze maand gratis (bij aankoop van een of meer andere albums) in de stripwinkels verkrijgbaar zal zijn. Danker Jan plaatste als voorproefje de complete strip van Hel al op zijn Facebookpagina met daarbij onderstaand bericht:

Het lijkt er op dat de toename van coronabesmettingen iets aan het afvlakken is. Of is dit wat we willen horen? Hoe dan ook, ik ben bang dat we er voorlopig nog niet van af zijn.
Als het goed is ligt er nu zo ongeveer een stripboek bij de drukker dat gratis weggegeven gaat worden aan bezoekers van stripwinkels. En ik neem aan ook bij bestellingen in hun webshops. Ik heb daar een korte strip van Hel voor gemaakt over een pandemie van goed honderd jaar geleden: de Spaanse griep.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Maar we zien Hel en Julia al eerder terug. Namelijk, deze week in Eppo! Naar aanleiding van het overlijden van Albert Uderzo nu precies twee weken geleden, besteedt Eppo deze week uiteraard aandacht aan het leven en werk van Albert Uderzo. Daarbij horen ook vele hommages van evenzovele tekenaars voor wie Uderzo's werk een inspiratiebron vormde. Ook hier geeft Danker Jan al een voorproefje op  zijn Facebookpagina met zijn eigen hommage aan Uderzo. Met Hel en Julia in de hoofdrol en onderstaand bericht erbij:

Dit riekt een beetje als mosterd na de maaltijd omdat het al weer even geleden is dat Albert Uderzo is overleden. In het volgende nummer van EPPO wordt daar uitgebreid bij stilgestaan met veel hommage tekeningen van EPPO tekenaars. Zoals deze...

Geen opmerkingen: