vrijdag 8 november 2019

De strippublicaties van deze week

Deze week vind je een gloednieuw verhaal van De Zeven Dwergen op pagina 29 t/m 33 van de nieuwe Donald Duck (nr 46-2019). De Boze Heks heeft behoorlijk last van het welbekende lied dat de Zeven Dwergen iedere dag op weg naar huis zingen. En dus brouwt ze een elixer om de dwergen van hun stem te beroven, dat ze vervolgens over een taart giet die zogenaamd  van Sneeuwwitje komt. Helaas kruist haar pad dat van een reus die best trek in een stukje taart... en vervolgens zijn stem kwijtraakt. De gevolgen zijn in het hele woud te merken. Aan de Zeven Dwergen de taak om de reus zijn stem terug te bezorgen en te zorgen dat alles weer rustig wordt in het woud. Het verhaal werd getekend door meestertekenaar José Ramon Bernado.

En de crowdfundingsactie voor de Franstalige Rhonda-integrale op Ulule. Met nog (slik!) 3 dagen te gaan, staat de teller op het moment dat ik dit schrijf op 61% van het streefbedrag. Het project kan dus nog wel wat steun gebruiken.

(Bron illustratie: Ulule)

Heb je alle drie de Franstalige kleurenalbums al, dan krijg je voor 40 euro de lege integrale-box met zes speciale Rhonda-postkaarten. Vanaf 59 euro krijg je een box, gevuld met de drie Franstalige kleurenalbums van Rhonda en bij nog hogere bedragen komen daar ook extraatjes bij, zoals de zes postkaarten en een speciale dedicase van Hans. Kortom, help Hans de winter door en zorg er dit weekend nog voor dat dit project slaagt.

En dan tenslotte, Noortje. Een aantal jaar was het stil rond de albumreeks van Noortje. Maar Uitgeverij Personalia bracht onlangs het 29ste deel van Noortje uit, getiteld 'Noortje ruimt op'.

(Illustratie: Lucas Steeman)

Het album pakt de draad op waar het 28ste album van Noortje eindigde, maar publiceert ook een aantal nog niet eerder gepubliceerde gags van uit de periode daarvoor.  Een uitgebreide bespreking van dit nieuwe Noortje-album door Teunis Bunt, lees je op de blog Bunt blogt. In dit artikel wordt ook even verwezen mijn medewerking aan Noortje en de voorlopig laatste 13 Noortje-gags. Het nieuwe album, met een cover van Lucas Steeman, is echter volledig gevuld met het werk van Patty Klein en Jan Steeman. En dat zal zeker ook in het volgende album zo zijn. Maar als er meer nieuws over Noortje op het gebied van nieuwe gags of nieuwe albums lees je het sowieso hier op de Bob Evers Strip blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: