dinsdag 9 april 2019

Meer nieuws over Hel

Nog net voor de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs van afgelopen zaterdag plaatste Danker Jan dit bericht op zijn Facebookpagina. Met enige vertraging nu ook op de Bob Evers Strip blog. Maar geen zorgen, ook de komende tijd en zeker op de komende stripfestivals kun je intekenen op deze portfolio, die als alles goed gaat, volgend jaar tegelijk met het nieuwe album van De avonturen van Hel gaat verschijnen.Even wat anders...
De afgelopen jaren heb ik een aantal losse prenten van Hel gemaakt. Ik loop al langer rond met het idee daar eens wat meer mee te doen. Dat gaat nu gebeuren, er komt een portfolio met 8 grote nieuwe prenten in kleur. In een stemmige zwarte map, vergezeld van een boekje met schetsen en (als ik het voor elkaar krijg) een korte strip.
Omdat het tekenen tussen het nieuwe verhaal van... Hel door gaat wordt het wel een project van lange duur. De portfolio, in een oplage van maximaal 100 exemplaren, zal pas volgend jaar verschijnen. Mogelijk tegelijk met het nieuwe album.
Er is alleen een 'maar'... er moeten er vooraf 50 van verkocht zijn, dan gaat het echt door. Wie wil heeft vanaf 6 april (Oost-Nederlandse stripbeurs in Deventer) de mogelijkheid voor 50 euro op een exemplaar in te tekenen. Na verschijnen wordt dat 69,95 euro. En ik kan meteen al garanderen dat, mocht het project om wat voor reden dan ook uiteindelijk niet van de grond komen, iedereen netjes zijn of haar geld teruggestort krijgt!
 

Behalve dit bericht plaatste Danker Jan ook nog twee nieuwe originele tekening van Hel op zijn Facebookpagina.
 

(Illustraties: Danker Jan Oreel)
In Deventer waren ze al te bewonderen en te koop en hier op de Bob Evers Strip blog mogen ze natuurlijk ook niet ontbreken.
 
 

Geen opmerkingen: