maandag 24 augustus 2015

Bob, Max, Donald en Nieuwe vrienden in Kampen

Het Kamper Stripspektakel is alweer meer dan een week geleden, dus hoog tijd voor het traditionele blogverslag. Vanwege de trubbels op het spoor liepen diverse vrienden en collega's vertraging op, tijdens hun reis naar Kampen. Bij IJsbrand en mij bleef dat gelukkig beperkt tot een half uurtje. Zo rond half elf arriveerden we in Kampen, om vervolgens bij de Konditorei eerst van de gebruikelijke kop koffie te genieten, voordat we plaatsnamen in onze stand op het Van Heutzplein.

Vanaf het eerste moment was er veel belangstelling voor Max Miller. Uiteraard voor de gloednieuwe prent 'Lemster Sluis' die door een aantal bezoekers al gereserveerd was. Maar in de beide Max Miller albums 'Moordkunsten' en "De Orde van de Blauwe Steen'  heeft IJsbrand heel wat Maxen, Eva's of een van de slechteriken getekend. En de albums van 'De Orde van de Blauwe Steen'
(Illustraties: IJsbrand Oost)

Veel vraag was er ook naar Achter de schermen van...Max Miller en de Blauwe Steen, het album waarin IJsbrand en ik vertellen over de totstandkoming ven het tweede Max Miller album. Op dit moment zijn er echt nog maar paar exemplaren over van de in totaal 150 albums, dus mocht je dit album nog niet in je bezit hebben en het toch graag willen hebben, stuur dan even een mailtje naar IJsbrand, maxmillerstrips[at]xs4all.nl, en het komt helemaal in orde.
(Illustratie: Eric Heuvel)

Ook voor Nieuwe Vrienden was veel belangstelling in Kampen, zowel voor de reguliere hardcover-editie als voor de speciale educatieve versie. Meestal gingen de albums van mij naar Eric, die ergens anders op het Van Heutzplein zou zitten. Helaas heb ik Eric door alle drukte niet meer gezien of gesproken. Maar er kwam wel iemand met een Nieuwe vrienden-album langs, dat al door Eric gesigneerd was, dat ik vervolgens van tekst en handtekening voorzag.

(Illustratie: Alberto Saichann en Eduardo Lago, ©Holco Publications)
 
Verder heb ik ook een exemplaar van De verdronken paarden van Ameland mogen signeren. En ondanks dat Hans er dit jaar helaas niet bij was (toch wel vreemd, een Kamper Stripspektakel zonder Hans), ook meerdere Bob Evers albums.

In Kampen was er vooral belangstelling voor de latere albums uit de reeks, Drie jongens op een onbewoond eiland en Een overval in de lucht.

(Illustratie: IJsbrand Oost)
 
IJsbrand had ook wat extra exemplaren van Stad Magazine meegenomen, het Groningse magazine, waarin onze horeca-strip in samenwerking met s'Amuse Cateraar wordt gepubliceerd en ook die vonden gretig aftrek. Verder hebben we natuurlijk heel wat tekeningetjes en handtekeningen in het speciale handtekeningboekje dat onderdeel uitmaakt van het programmaboek van het Kamper Stripspektakel.
(Illustratie: Gerben Valkema, © Disney)

 Ook Donald Duck bleek erg populair te zijn in Kampen. Zowel in de diverse schetsboeken als in het album 'De grappigste avonturen van Donald Duck nr 34' heb ik heel wat tekeningen mogen maken. Donald, Kwik, Kwek en Kwak, Guus Geluk en zelfs een zoenende Mickey en Minnie.

(bron: facebookpagina Kamper Stripspektakel)

Ook vervolgtekeningen lijken steeds populairder te worden op stripevenementen. Een tekening waar we per beurs een personage of een stuk decor tekenen, totdat de tekening, na een x aantal stripevenementen helemaal klaar is. Voorlopig geldt voor de meeste van dit soort tekeningen nog: wordt vervolgd.

Halverwege de middag werden we even getrakteerd op een kleine regenbui. Maar gelukkig bleken we precies op de goede plek te zitten. De regen viel voor en achter ons, maar gelukkig niet op de albums en niet op de auteurs. Het was ook weer even snel voorbij als het begonnen was. En gelukkig werden we ook gedurende de hele zaterdag getrakteerd op broodjes, koffie, cola en wat al niet meer door de medewerkers van het Kamper Stripspektakel.

Uiteindelijk zijn we tot tegen vijven doorgegaan met het signeren van alle verschillende albums, prenten en schetsboeken en toen was het echt tijd om huiswaarts gegaan.
Al met al dus weer een heel drukke en gezellige zaterdag tijdens het Kamper Stripspektakel. En daarom wil ik in de eerste plaats Paul Reichenbach en alle andere medewerkers van het Kamper Stripspektakel bedanken voor de uitnodiging, de gastvrijheid, de algehele verzorging en niet te vergeten de overheerlijke Kamper slof die ook dit jaar na afloop weer mee naar huis kregen. Verder uiteraard IJsbrand, Cindy, Saskia, Simone, Piet, Otto, Fons, Albert, Jean-Pierre, Hennie, Tine, Lonneke, Gerard en Mark voor het gezelschap en de gezelligheid in om de stand. Speciale dank ook aan Piet, die me de enige foto toestuurde die er van onze signeersessie gemaakt lijkt te zijn. En natuurlijk iedereen die afgelopen zaterdag speciaal voor ons en onze strips bij onze stand langskwam. Heel hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: