dinsdag 8 mei 2012

Groningen, Noorderdwarsstraat en omgeving

Het jaarlijkse Stripfestival van Knokke-Heist is weer achter de rug. En het tradionele BE-blog-beursverslag is in de maak, maar het schrijven zo'n beursverslag kost altijd wat extra tijd. Gelukkig plaatste IJsbrand Oost gisteren een aantal gloednieuwe schetsen voor het nieuwe Max Miller-verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen' op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.com/).
En die mogen op deze blog natuurlijk ook niet ontbreken. Daarom vandaag hier eerst even aandacht voor  de nieuwste schetsen voor Max.

We bevinden ons inmiddels op pagina 6 van het verhaal. Diverse voor het verhaal belangrijke personages zijn met ieder hun eigen vervoermiddel op weg naar de Noorderdwarsstraat in Groningen. In deze straat woont één van de hoofdpersonen uit dit nieuwe Max Millerverhaal. En op pagina 6 zullen de levens van tenminste drie belangrijke personages elkaar kruisen.

Daarna gaat het verhaal verder via enkele andere straten in de buurt van de Noorderdwarsstraat, alvorens we op de volgende pagina in de bewuste woning naar binnen gaan.

In IJsbrands post op de Max Miller Strips blog kun je trouwens lezen dat IJsbrand zelf ook een tijdje in deze buurt in Groningen heeft gewoond. Maar ondanks dit voor de tekenaar autobiografische feit is het personage dat hier in het verhaal zijn intrek heeft genomen, geen striptekenaar!

Wie en wat dan wel? Tja, dat lees je misschien in een van de volgende posts over 'De Orde van de Blauwe Steen'. En anders, zeker over een maand of wat in Eppo.

Geen opmerkingen: