zondag 24 juli 2011

De strips van deze week

De meeste stripverhalen werden van oorsprong in serieverband gemaakt. Sinds de komst van de graphic novel is dit niet meer zo vanzelfsprekend. En ook een strip als Help me, Rhonda! zal bij één verhaal blijven, als ik Hans goed begrepen heb. Maar in de nieuw verschenen striptijdschriften hebben de series nog steeds de overhand. Zo verscheen vorige week in Tina weer een nieuwe gag in de serie Karlijn, Catootje en de ouders, deze week meteen gevolgd door alweer een nieuwe gag en wel op bladzijde 17 van de nieuwe Tina (nr 30-2011). En waren Karlijn en Germaine vorige week nog aan het feesten op de camping, deze week liggen ze aan het zwembad. Het scenario schreef ik samen met collega-scenariste Saskia Janssen, die ook de grap bedacht, die alles te maken heeft met zonnebrandcrème en wat je daar zoal mee kan doen als iemand haar rug daar mee heeft ingesmeerd. Catootje en Jeroentje zijn in elk geval inventief genoeg op dat gebied.
Ondanks dat er weer Studio Jan Kruis bij de credits staat, werd deze grap toch echt geschreven door Saskia en mij en getekend door de Spaanse Comicup Studios.

Ook Nick en Simon zijn deze week in de nieuwe Tina te vinden en wel op bladzijde 48 t/m 50 van diezelfde Tina. Eigenlijk kwam ik op het idee voor dit verhaal naar aanleiding van een Karlijn, Catootje en de ouders-grap die nog niet gepubliceerd. Eentje waarin Karlijn en Germaine inkopen doen bij een media-warenhuis, waar diezelfde avond de nieuwe cd van Nick en Simon wordt gelanceerd. Dat is in het scenario puur een reclamebord op de achtergrond, maar het leek me wel leuk om dan ook een Nick en Simon-verhaal rond het gegeven van de middernachtelijke cd-presentaties te schrijven. Uiteraard in de hoop dat beide verhalen in dezelfde Tina gepubliceerd worden. Maar aangezien het om twee afzonderlijk stripproducties gaat, was die kans natuurlijk wel ontzettend klein en is dat dus ook niet gelukt. Maar Nick en Simon presenteren in elk geval deze week wel hun nieuwste cd in Tina. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Pérez.

En dan is er nog de nieuwste Penny Plus (nr 8-2011) met op bladzijde 50 t/m 55 de vierde aflevering van Sarah de Shire. Het idee voor dit verhaal kwam van de Penny-redactie als vervolg op de eerdere Sarah de Shire-verhalen.

(Illustratie: © Holco Publications)

Zoals de kenners weten is een Shire een behoorlijk groot paard. En zeker Sarah eet dan ook behoorlijk veel en dat kost dus ook heel wat geld. Vandaar dat Maura en Marlin in dit verhaal samen met Sarah op zoek gaan naar een mogelijkheid om geld voor haar winterhooi te verdienen. Helaas lopen de meeste van die pogingen door Sarah’s toedoen op niets uit en kosten ze uiteindelijk meer dan ze opleveren. Hoe dat afloopt, ga ik hier natuurlijk niet verklappen. En voor de rest geldt hetzelfde als voor bijna alle stripseries: wordt vervolgd…

Geen opmerkingen: