(Illustratie: Michel Nadorp, ©Disney)
De cover van het album verwijst naar het openingsverhaal van dit album 'Een explosieve vakantie', een verhaal dat ik samen schreef met collega-scenarist Rob Klein. Een verhaal waarvoor we de inspiratie vonden in de schildvulkanen die zich op Hawaii bevinden. En ja, we wilden Donald ook graag eens naar Hawaii sturen. Dat gebeurt in dit verhaal via de neefjes die zijn uitgekozen voor een wetenschappelijk Jonge Woudlopersproject en daarvoor de uitbarstingen van de Hawaiiaanse schildvulkanen moeten bestuderen. Maar meer nog via Guus Geluk die een cruise wint en samen met Katrien naar Hawaii vertrekt. Met als gevolg dat Donald samen met de neefjes een baantje aan boord van het cruiseschip neemt. Iets dat uiteindelijk leidt tot de onvermijdelijke confrontatie tussen Guus en Donald met als gevolg dat Katrien helemaal in haar eentje het uitzicht vanaf de top van de schildvulkaan gaat bekijken. Het verhaal is in dit album te vinden op bladzijde 3 t/m 14 en werd eerder gepubliceerd in Donald Duck 31-2007.
Vervolgens vind je op bladzijde 21 t/m 33 het verhaal 'De schat van Kapitein Ruygsnaevel', een verhaal dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma.
(Illustratie piratenschip plaatje 2: Paul Hoogma)
Het is in feite de Duck-variant van de legende over Olivier Levasseur, wiens piratenschat ergens op de Seychellen verborgen zou zijn, maar nooit gevonden is. In het geval van onze piraat, Kapitein Ruygsnaevel, verdwijnt niet alleen de schat maar ook de piraat zelf. En dat alles ten gevolge van een vervloeking van de hoftovenaar van Koning William de Schaetryke. En laat nu behalve Dagobert ook Zwarte Magica geinteresseerd zijn in deze schat. Een schat die alleen te vinden is als de vloek verbroken wordt. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Donald Duck 23-2008.
En tenslotte vind je op bladzijde 55 t/m 66 van dit nieuwe Spannendste avonturen-album het Oom Dagobert-verhaal ' Geld naar de maan'. Een verhaal gebaseerd op een onvervalst Barks-thema; Dagobert Duck slaat zijn geld ergens anders op uit vrees voor een kraak van de Zware Jongens. Een thema, dat voor zover ik toendertijd na kon gaan, sinds het Barksverhaal ‘Het huis der gruwelen’ uit 1966 niet meer gebruikt is. Door geen enkele andere Duckscenarist waar ter wereld dan ook. Hoog tijd dus om dat bijna-vergeten thema weer eens boven water te halen. Een bericht over een afgedankt ruimtestation inspireerde me tot de rest van het verhaal. Kortom, Dagobert slaat dus zijn geld op in een oud ruimtestation. Maar of het daar, mijlenver buiten de dampkring, nou echt veilig is voor de Zware Jongens? Dit verhaal werd eerder gepubliceerd in Donald Duck 9-2009.
Veel leesplezier!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
WIL JE REAGEREN OP DE BOB EVERS-STRIP-BLOG?
1.schrijf je reaktie in het grote vak.
2.typ die rare lettertjes over in het kleine vakje.
3.kies een "identiteitbolletje" en typ je naam en evt. je site, of kies het "anoniem" bolletje.
4.klik op de oranje "publiceer" knop.
BEDANKT! WE GAAN JE REAKTIE ZO SNEL MOGELIJK LEZEN!!!
HANS EN FRANK