Afgelopen dinsdag in de bus bij de abonnee's en sinds donderdag ook in de winkel: Eppo 24-2013 met daarin op bladzijde 12 t/m 14 de 7e aflevering van Max Miller en de Orde van de Blauwe. Een aflevering die meteen heftig begint, want Eva wordt ontvoerd! En terwijl Max op de steigers in de abdijkerk van Aduard de oplossing van het volgende raadsel vindt, krijgt Pjotr een telefoontje van Grimbergen. Of hij over een uur in zijn eentje naar Groningen kan komen, wil hij zijn zus ooit nog terugzien. Met als gevolg dat het driemanschap Max-Eva-Pjotr uit elkaar valt en Max in zijn eentje achterblijft in Aduard en maar moet zien hoe hij in Groningen komt. Met de scene rond Max' eerste poging daartoe, deed IJsbrand trouwens iets heel bijzonders, maar daarover lees je later deze week vast meer in een nieuwe post van IJsbrand op de Max Miller Strips blog(http://maxmillercomics.blogspot.nl/)
Over o.a. de ontvoering van Eva, het uiteenvallen van het heldentrio Max, Eva en Pjotr en over het tweede optreden van Geert Postma, de winnaar van de Eppo cameoveiling i.s.m. Catawiki voor Kika (www.kika.nl) plaatste ik afgelopen vrijdag al een nieuwe blogpost op de Max Miller Strips blog. Je leest het allemaal in 'De Orde van de Blauwe Steen: ontvoering'.
Complimenten voor zowel Max Miller als voor Rhonda in de rubriek 'Eppo Mail' op bladzijde 47 van de nieuwe Eppo.
(Illustraties: IJsbrand Oost)
Een briefschrijver wijst op de cameo van Franka in dit plaatje. Een cameo, die volgens mij, op de beide blogs nog niet aan de orde is gekomen. Maar IJsbrand schreef al in zijn vorige post op de Max Miller Strips blog, dat er naast de cameo van Geert nog vele andere te vinden zijn in het nieuwe Max Miller-verhaal 'De Orde van Blauwe Steen'.
Behalve de complimenten die Hans voor Rhonda krijgt in diezelfde brief is er nog veel meer aandacht voor Rhonda en het werk van Hans in de nieuwe Eppo. Natuurlijk is Rhonda te vinden in de advertentie voor de nieuwste albums van de Eppo-auteurs in de Eppo-shop op bladzijde 32 van de nieuwe Eppo. De drie Nederlandstalige edities van Rhonda 1: Help me, Rhonda! zijn daar nog altijd te bestellen via: http://www.eppostripblad.nl/eppo_shop.php?artsid=140&groep=Stripboeken&serie=Rhonda
Op bladzijde 25 wordt in de rubriek 'Stripsnippers' nog verwezen naar het interview dat Hans aan Stripspeciaalzaak (www.stripspeciaalzaak.be) gaf naar aanleiding van de verschijning van Rhonda 1: Help me, Rhonda!. Het interview zelf is nog altijd te vinden via de volgende link: http://www.stripspeciaalzaak.be/Commentator/Com_HansvanOudenaarden.htm
En dan nog een pagina eerder, op bladzijde 24, is er in de rubriek Varia aandacht voor de inmiddels uitverkochte originele van de serie plaatjes uit het 'pijnlijk verleden' van Rhonda, die Hans eerder speciaal maakt voor Galerie Dessins en waarover Hans op 10 oktober al berichtte op de blog en uiteraard ook op de Help me, Rhonda-blog ( http://hmrcomic.blogspot.nl/).
(bron: Galerie Dessins)
Aan Galerie Dessins en eveneens aan dezelfde serie originele inkttekeningen en bijbehorende prentenserie van Rhonda wordt ook in de nieuwe Stripsnieuws , nr 53, aandacht besteedt en wel op bladzijde 6 in het artikel "Kunst uit de stripwereld; Galerie Dessins'.
Gek genoeg geen nieuwe afleveringen van Puppy from Hell in deze nieuwe Stripnieuws, maar wel de stripfabel ' Spin Anansi en de Dood' op bladzijde 18 en 19 van de nieuwe Stripnieuws, dit als inleiding op het interview dat Caroline hield met tekenaar Willem Vleeschouwer.
(Illustratie: Willem Vleeschouwer)
De stripfabel over Anansi, gebaseerd op één van de beroemdste Jamaicaanse volksverhalen, werd al eerder gepubliceerd in GRNVLD 10-2012 en ook was de helft van deze strip te bewonderen in de etalage van Lab Women's Clothing tijdens de Haarlemse Stripdagen van vorig jaar.
Ook de bespreking van Rhonda zoals die op de site van Stripnieuws te vinden is, is nog niet in de papieren versie te vinden. Maar dat kan kloppen, want in dit nummer 53 worden de albums van het derde kwartaal besproken. Daarentegen vind je in de rubriek 'Gestript' op bladzije 142 van Veronica Magazine wel een fraaie bespreking van Rhonda 1: Help me, Rhonda! Met een beoordeling van vijf sterren en hulde voor Hans. En 'Hulde!' is dan ook meteen de titel van dit artikel.
En dan tenslotte maar liefst vier Sinterklaasverhalen in een tweetal andere tijdschriften. De nieuwe Donald Duck (nr 49-2013) neemt drie van de vier Sinterklaasverhalen voor zijn rekening. Allereerst op bladzijde 25 t/m 29 het Broer Konijnverhaal 'Hij komt, hij komt, die lieve goede Broer'. Een verhaal dat zijn inspiratie vond in de opvallend vele Broer Konijnverhalen in Donald Duck waarin Broer Konijn meneer Beer wortels probeert af te troggelen. En, sorry collega's, maar zo rond Pakjesavond krijgt hij daar toch echt spijt van. Met als gevolg dat Broer Konijn op Pakjesavond toch nog iets van zijn streken goed probeert te maken in de hoop dan alsnog een cadeautje te krijgen van de goede Sint. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González.
Vervolgens op bladzijde 39 t/m 42 een Oom Dagobert-verhaal, waarin, door toedoen van Dagobert en Goudglans, de hele Biljonairsclub op het idee komt om geld te vragen voor Pakjesavond in plaats van cadeautjes. En tot grote schrik van Kwik, Kwek en Kwak die vrezen dat Pakjesavond hierna nooit meer hetzelfde zal zijn, lijkt Sinterklaas de meeste biljonairs nog hun zin te geven ook. Of lijkt dat alleen maar zo? Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien.
Het bordspel dat in dit verhaal voorkomt, is trouwens afgeleid van een bestaand spel, dat ook een van de de inspiratiebronnen was voor dit Sinterklaasverhaal. Niet Monopoly, of Duckopoly, zoals het in Duckstad wordt genoemd, maar Oom Dagobert. Een spel dat op zijn beurt weer gebaseerd is op onder andere de beroemde Uncle Scrooge-verhalen van Carl Barks. En voor wie nog een cadeautje zoekt voor zijn verlanglijst voor Pakjesavond: zet het op je lijstje, want het is zeker een aanrader, dit spel!
En, o ja, in het vuur van de woordenwisseling met Dagobert, maakt Goudglans toch ergens een denkfout. Een soort onderliggend grapje, dat gek genoeg door bijna niemand wordt opgemerkt. Wie, o wie, ziet het wel?
En dan vind je in de twaalf extra pagina's van de digitale Donald Duck nog een Sinterklaasverhaal met Broer Konijn in de hoofdrol. En deze keer zijn het Rein Vos en meneer Beer die voor Sint en Piet spelen. Niet zozeer om cadeautjes uit te delen, maar om konijn te kunnen eten met Pakjesavond. Alleen hoe komt het toch dat Broer Konijn steeds hun vermommingen doorziet? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Angel Rodriguez en eerder gepubliceerd in Donald Duck 49-2008.
(Illustratie: Peter FitzVerploegh)
Het vierde en laatste Sinterklaas-verhaal van deze week is te vinden op bladzijde 32 t/m 38 in de nieuwe Tina (nr 49-2013). In het verhaal 'Meike en Kim, het paard van Sinterklaas' hoort Meike van haar ouders en grootouders dat deze rond Sinterklaas verkering hebben gekregen. En aangezien zijzelf een oogje heeft op de zoon van de manegehouder van de manege waar haar paard Monty, een schimmel, staat, wil ze die traditie best voortzetten. De voorbereidingen voor dat plan lopen prima, totdat, tijdens een heftig noodweer, Monty ontsnapt en in de bossen verdwijnt. Het verhaal werd getekend door Peter FitzVerploegh en onder de titel 'Het paard van Sint' eerder gepubliceerd in Tina 48-2000.
En dan nog even terug naar Donald Duck. Achterop de nieuwe Donald Duck staat namelijk dit Tokkie Tor-verhaal aangekondigd. Voor de liefhebbers, het gaat hier om het verhaal met de code H 2012-304. Volgende week meer daarover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
WIL JE REAGEREN OP DE BOB EVERS-STRIP-BLOG?
1.schrijf je reaktie in het grote vak.
2.typ die rare lettertjes over in het kleine vakje.
3.kies een "identiteitbolletje" en typ je naam en evt. je site, of kies het "anoniem" bolletje.
4.klik op de oranje "publiceer" knop.
BEDANKT! WE GAAN JE REAKTIE ZO SNEL MOGELIJK LEZEN!!!
HANS EN FRANK