zaterdag 25 juni 2011

De Vakantieboeken Top 7

Wow, de Rh0nda-prent al bijna uitverkocht! Goed nieuws, Hans. Maar is de oplage nu nog steeds rond de 20? Is het dan geen goed idee om die oplage te verhogen naar 50? Immers, vorig jaar heb je in Kampen 50 Puppy From Hell-boekjes verkocht? Het zou toch leuk zijn als al degene die er vorig jaar voor zorgden dat Puppy from Hell in één dag was uitverkocht, nu een Rhonda-prent zouden kunnen kopen?
Goed, hét item op het Kamper Stripspektakel wordt dus de Rhonda-prent hiernaast, die je nog steeds via deze blog bij Hans kan reserveren. (Ja toch, Hans?).
Maar voor wie in de zomervakantie ook nog een leuk extraatje wil hebben, hebben uiteraard ook nog een lijstje met interessante. leuke en spannende stripalbums in onze Vakantieboeken top 7.

7. Sesamstraat Zomerboek


(Illustratie: © Sesame Workshop)














Een zomerboek dat ik al eerder op deze blog besproken heb en dat bedoeld is voor de allerkleinsten, in de hoop dat ze later Bob Evers gaan lezen. Met daarin twee tekstloze Elmo-strips. Op bladzijde 20 vind je 'Elmo reist naar de zon', een verhaal over de reden en de start van een vakantie, dat ook nog aardig aansluit bij het weer van vandaag. Het verhaal werd getekend door Jutta Langer en eerder gepubliceerd in Sesamstraat van juli 2010.

Op bladzijde 42 vind je "Elmo viert vakantie' een verhaal over de diverse buitenspeel-activiteiten van Elmo. Ook dit verhaal werd getekend door Jutta Langer en eerder gepubliceerd in Sesamstraat van maart 2010.


(Illustraties: Jutta Langer, © Sesame Workshop)

6. Disney Junior Vakantieboek 2011
(Illustratie: © Disney)


Eveneens bedoeld voor de allerkleinsten, maar ook leuk voor iets oudere lezers. Met o.a. de complete filmstrip van Cars 2 en een Aladdin-verhaal van mijn hand op bladzijde 120 t/m 123.De inspiratie voor dit verhaal, dat draair rond de vogel Roc en grootvizier Jafar die dit dier voor laten we zeggen, een luchtgevecht met het Vliegende Tapijt van Aladdin wil gebruiken, vond ik natuurlijk in de Verhalen uit 1001 nacht en in het bijzonder natuurlijk de avonturen van Sindbad de Zeeman. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez en eerder gepubliceerd in Donald Duck 31-2006 en de Belgische Disneykrant jaargang 5, nummer 10.


5. Op vakantie met Tina









(Illustratie: Samantha Loman)


Een vakantieboek dat alleen verkrijgbaar is bij de HEMA. Met daarin een van de twee vervolgverhalen en nog een compleet verhaal op scenario van mij, die beiden eerder in het weekblad Tina gepubliceerd werden.

Op bladzijde 33 t/m 47 vind je 'De weddenschap'. Een verhaal over een weddenschap rond een verloren rechtergympie, dat zich afspeelt op een camping. En hoe vind je als meisje dan de eigenaar, in de hoop natuurlijk dat het een leuke jongen is? En is dat hele gedoe met die gymp nu een versierpoging of zit er meer achter? Het idee voor dit verhaal was afkomstig van de Tina-redactie. Het verhaal zelf werd getekend door de Nederlandse tekenaar Richard van de Pol en werd eerder in afleveringen van drie pagina's gepubliceerd in Tina 43 t/m 47-2003.


Het verhaal 'Het meisje met de dolfijnen' op bladzijde 50 t/m 55 is een vakantieverhaal met een wat serieuzere ondertoon, want eigenlijk gaat dit verhaal over dolfijnensmokkel. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Tina 12-2004 en werd getekend door de Spaanse tekenaar Edmond.








4. Het Tina Vakantieboek 2011


















(Illustratie: Samantha Loman)



Het enige andere vervolgverhaal dat ik tot nu toe voor Tina schreef, vind je op bladzijde 37 t/m 54 van dit vakantieboek, dat in iedere goede boekwinkel en kiosk te koop is. Net als 'Het meisje met de dolfijnen' gaat ook dit verhaal over dierensmokkel. Maar vooral over Anouk die zich daar zeer druk over maakt en spoorloos verdwijnt na de vondst van een maansteen. En verder met heel wat magische elementen, zoals de krachten die aan maanstenen toegeschreven worden en de geheimzinnige druiden, die alleen 's nachts bijeenkomen. Zijn die nu wel of niet echt? Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Peter FitzVerploegh en eerder in afleveringen van twee pagina's gepubliceerd in Tina 12 t/m 20-2003.



3. Donald Duck Vakantieboek 2011


(Illustratie: © Disney)









Een vakantieboek dat om meerdere redenen interessant kan zijn voor de echte stripliefhebbers en zeker voor de verzamelaars. Niet zozeer omdat je op bladzijde 120 t/m 123 mijn Speurneuzenverhaal "De zaak van de verdwenen architect" kunt lezen. Een kort verhaal rond een spoorloos verdwenen architect, geinspireerd op het beroemde Sherlock Holmes-verhaal rond de bouwer van Norwood. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Rámon Bernadó Kneff en werd eerder gepubliceerd in Donald Duck 27-1994.

(Illustratie: José Rámon Bernadó Kneff, © Disney)

Veel interessanter in dit vakantieboek zijn het bekende Carl Barks-verhaal 'Donald Duck als hopman' en vooral het Grote Boze Wolf-verhaal op bladzijde 37 t/m 44. Dit verhaal met codenummer S67106 en de titel 'Kijk maar naar het klokje' (in het Engels: Keep your eye on the clock) werd in de jaren 60 geproduceerd voor de buitenlandse Disney-markt en werd getekend door niemand minder dan Piet Wijn. Het verhaal werd in mei 1969 voor het eerste gepubliceerd in Italie, een paar weken later gevolgd door Brazilie. Maar tot nu toe verscheen het nooit in het Nederland. Met dit Donald Duck Vakantieboek komt daar verandering in. En daarom alleen al is dit Vakantieboek een must, zeker voor de liefhebbers van het werk van Piet Wijn.


(Illustratie: Piet Wijn, © Disney


2. De verdronken paarden van Ameland














(Illustraties: Alberto Saichann en Eduardo Lago, © Holco Publications)


Het stripalbum met het waargebeurde verhaal over de acht paarden die hun leven gaven om vier mensen te redden, zoals Troskompas het eerder deze maand zo fraai omschreef. Het album, geheel uitgevoerd in potloodtekening, vertelt het verhaal van de ramp met de reddingspaarden in 1979, zoals ik het op mijn beurt weer te horen krijgen van de diverse betrokken en in het bijzonder van Oene de Vries, die destijds een van de voermannen van de paardenreddingsboot was en destijds ook twee paarden bij deze ramp heeft verloren. Het album werd op 5 juni gepresenteerd tijdens de Penny Fanshow en de officiele filmpremiere van de nieuwe Nederlandse film "Penny's Shadow" en is voorlopig alleen te koop op ongeveer alle verkooppunten op Ameland, maar ook via de webwinkel van de Amelandse VVV: http://www.vvvameland.nl/shop-ameland/boeken/2532



1. De Bob Evers stripserie








(Foto: Herman Schreurs)










Hoe kan het ook anders, op nummer 1: de complete Bob Evers stripserie, inclusief ons nieuwste Bob Evers-album "Een overval in de lucht". Vijf titels met een stripbewerking van vijf van de beroemde Bob Evers-verhalen van Willy van der Heide. Zoals "Kabaal om een Varkensleren Koffer" waarin Jan, Arie en Buikmans dwars door heel Nederland. het spoor van een gestolen koffer volgen.

Of de drie albums die tesamen de complete Zuidzee-trilogie vormen: Avonturen in de Stille Zuidzee, Drie Jongens op een onbewoond eiland en De strijd om het goudschip. Met een schip vol muiters, verborgen goud, een schipbreuk, een gestolen zeiljacht, een onbewoond eiland en de eerste kennismaking van Bob met Jan en Arie.

En dan is er, zoals gezegd, nog ons vijfde en nieuwste Bob Evers stripalbum: Een overval in de lucht. Waarin Jan en Arie op verzoek van Bob naar Zuid-Afrika gaan om daar een papiertje te bemachtigen dat verstopt zit in de handschoendoos van Mrs. Judy Elephant, die daar overigens niets van afweet. Een papiertje dan voor Bobs Engelse vrienden John en Lois Bennett vierhonderdduizend dollar waard is. Met een vliegtuigkamping en noodlanding in de woestijn en schurken als Breitstein, Platneus en Kaalmans, maar vooral Jarvis K. Jeffries die net als Jan en Arie achter hetzelfde papiertje aanzit, dit in opdracht van de verder nog onbekende Angelface. In dit eerste deel van de Bob Evers Briefjesjacht-trilogie, is natuurlijk de grote vraag of het Jan en Arie lukt om eerder dan Jeffries in Kaapstad te zijn en het papiertje voor Bob Engelse vrienden in handen te krijgen.

Veel plezier met deze en ander boeken en alvast een heel fijne vakantie allemaal!

5 opmerkingen:

  1. Mooie lijst Frank en helemaal mee eens dat die exclusieve prent door meer liefhebbers genoten mag worden!

    Leuk om te lezen wat jij allemaal schrijft en verzint, maar kunnen we van jou ook een keer een keihard verhaal voor volwassenen verwachten? Ik bedoel niet per se met geweld en sex ofzo maar duidelijk voor een andere doelgroep. Ik ben zo benieuwd hoe dat zou zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Otto,

    Zitten Het Van Walraven Testament en nu ook De verdronken paarden van Ameland niet al een beetje in die richting? :-)
    Ik denk dat het zo'n soort strip er zeker nog wel in zit. De ontwikkeling in die richting is er in elk geval wel. Maar de tijd ontbreekt voorlopig nog even. Maar je weet nooit, als ik straks eindelijk vakantie heb gehad en uitgerust ben, wie weet wat er dan nog allemaal in me opkomt. Het zou zomaar ineens een heel nieuwe stripserie kunnen zijn. :-)

    Hartelijke groeten,

    Frank

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Frank,
    Ik heb enorm genoten van het Van Walraven Testament maar het blijft een boek voor een bedrijf, een commerciele uitgave. Het heeft een leuk verhaal en enorm veel informatie maar gaat niet heel erg "diep". Maar ZEKER niet voor kids.
    Het paarden verhaal zal ik waarschijnlijk niet lezen. Hoe dol ik ben op katten zo heb ik niks met paarden en het hele heroische verhaal aan een paar paarden ophangen die geen eigen wil hebben en door mensen in die situatie gebruikt zijn, hmmm, ik wil niet cinisch zijn maar ik ben denk ik niet de doelgroep en aangezien de film als een meidefilm in de markt wordt gezet...

    Ik blijf zeker je werk volgen en ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Had je niet es een -nooit uitgegeven-jeugdboek geschreven, Frank? Daar heb ik je wel eens over gehoord. Misschien, in de zomerbreak, in episodes op deze blog?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha Otto en Anoniem,

    @ Otto, Wat betreft het Van Walraven Testament denk ik dat je gelijk hebt. Doordat het verhaal de lijn van de ontwikkelingen van de arbeidsverhoudingen in Nederland volgt, kun je met de karakters inderdaad minder de diepte in dan in een niet-infostrip, waar het verhaal het dan inderdaad moet hebben van de uitwerking van de verschillende karakters in bepaalde situaties.

    Penny's Shadow zou ik eerder een familiefilm noemen dan een meidenfilm. Al denk ik wel dat de film veel paardenliefhebsters naar de bios zal trekken. Maar eerlijk is eerlijk, ik vond hem ook erg leuk. Maar als je echt niets met paarden hebt, dan is de film waarschijnlijk inderdaad niet aan je besteed.

    De strip is echter niet als een heroisch of meidenverhaal geschreven, maar gewoon als een zo realistisch mogelijk weergave van wat er die avond, nacht en de daaropvolgende dag in 1979 op Ameland gebeurd is. De strip volgt zoveel mogelijk de lijn van het verhaal dat me door een van de voermannen van destijds, Oene de Vries, verteld is. En dat betekent bijvoorbeeld ook, dat je als striplezer zo'n 6 pagina's lang paarden voor je ogen ziet verdrinken. Vandaar dat ik denk dat het album toch meer geschikt is voor iets oudere lezers. Al te jonge kinderen zou ik het (zelf (nog)niet laten lezen. Of jij dan wel tot de doelgroep behoort, durf ik nog steeds niet helemaal zeker te zeggen, maar misschien moet je het album eens een keer doorkijken tegen de tijd dat ik wat albums mee kan nemen naar één of andere stripbeurs om ze daar te promoten. Dan weten het antwoord meteen.:-)

    @Anoniem, Het klopt inderdaad dat er nog ergens een manuscript voor een jeugdboek ligt, maar het inmiddels al zo'n vier jaar geleden dat ik daar nog iets mee gedaan heb. Mezelf kennende betekent dat ik er weet-ik-wat allemaal aan ga veranderen, als ik er opnieuw mee aan de slag ga. Dus een publicatie op deze blog zit er voorlopig niet in. Dan moet ik echt eerst eens tijd hebben om dat verhaal op te pakken en te herschrijven. Ik weet overigens niet of deze blog wel een zomerbreak heeft. Hans zal toch binnenkort ook weer wel wat nieuws over Rhonda hebben? :-)

    Hartelijke groeten,

    Frank

    BeantwoordenVerwijderen

WIL JE REAGEREN OP DE BOB EVERS-STRIP-BLOG?

1.schrijf je reaktie in het grote vak.
2.typ die rare lettertjes over in het kleine vakje.
3.kies een "identiteitbolletje" en typ je naam en evt. je site, of kies het "anoniem" bolletje.
4.klik op de oranje "publiceer" knop.

BEDANKT! WE GAAN JE REAKTIE ZO SNEL MOGELIJK LEZEN!!!
HANS EN FRANK