Het Panchito-verhaal 'De mysterieuze El Masco"dat deze week op pagina 25 t/m 30 van de nieuwe Donald Duck (nr 14-2018) te vinden is, is een verhaal met een lange voorgeschiedenis. Tijdens het feest rond het 40-jarig bestaan van Donald Duck in 1992 ontmoette ik voor het eerst Paul Hoogma en Remco Polman, op dat moment beiden ook scenarist van Donald Duck. Begin 1993 organiseerde de redactie van Donald Duck een scenaristendag, waar ik Remco en Paul opnieuw tegenkwam. En daar besloten om ook eens een verhaal samen te schrijven. Begin maart 1993 spraken we af om bij Remco thuis in Nijmegen een dagje te brainstormen. Daaruit kwam het idee voor het Panchito-verhaal over El Masco, een soort Mexicaanse Zorro die in zijn doen en laten ook wel wat weg had van Robin Hood. El Masco steelt namelijk van de rijken om te geven aan de armen. In het verhaal zelf speelt Panchito voor El Masco om indruk te maken op een knappe señorita.
De pagina's van het scenario werkten we nog door elkaar, ook wat potloodschetsen en inktwerk betreft. En uiteindelijk stuurden we de eerste versie van dit gezamenlijke Panchito-scenario naar de Donald Duck-scenario.
De eerste versie was echter nog niet wat het moest zijn. Zo bijvoorbeeld nam een willekeurige haan uit Taco City tijdelijk de hoofdrol van Panchito over en was het de echte El Masco die aan het eind van het verhaal iedereen uit de problemen haalden.
(Schetsen, Paul Hoogma, Remco Polman en Frank Jonker)
Kortom, we kregen het verhaal terug met wat commentaar op punten waar het verhaal verbeterd zou kunnen worden. In onze tweede versie trok Panchito de hoofdrol meer naar zich toe en werd ook de rol van de valse sheriff wat meer benadrukt. Die versie werd uiteindelijk aangekocht door de Donald Duck-redactie.
Een paar jaar later zagen de, toen nog met de hand, ingekleurde versie van het verhaal, met tekeningen van de Spaanse tekenaar Bardon, op een bureau op de redactie liggen. En we gingen er vanuit dat het verhaal later dat jaar in Donald Duck zou verschijnen. Maar helaas raakten om de een of andere reden de pagina's zoek en verscheen El Masco vooralsnog niet in Donald Duck. En dat zou op zich niet zo'n groot probleem geweest zijn als er kopieen van het scenario waren geweest. Maar geen van ons drieen kon een kopie van de versie die onder codenummer H 93085 door de redactie was aangekoch terugvinden. Paul kon Remco en mij nog wel aan een kopie van de eerste versie van dit scenario helpen. Maar ja, daar zaten dus scenes in die we er bij de tweede versie uitgehaald en aangepast hadden.
Zo bleef Panchito's 'El Masco' jaren ongepubliceerd tot Remco vorig jaar een kopie van de tweede, goedgekeurde versie, van het scenario terugvond.
(Illustratie: Tim Artz, © Disney)
Remco mailde het scenario naar de Donald Duck-redactie, die het weer doorstuurde naar Tim Artz, die er mee aan de slag aan. En toen we vorig jaar het 65-jarig bestaan van het vrolijke weekblad Donald Duck vierden, vertelde Tim me dat hij Panchito's El Masco aan het tekenen was. Tim liet me het een en ander van zijn tekeningen zien en dat mailde me ter plekke het scenario door, zodat ik eindelijk weer een eigen kopie van het scenario had. En zo komt dat nu, na 25 jaar, ons gezamenlijke scenario alsnog als Panchito-strip in Donald Duck te vinden is. En Tim heeft er geweldige strip van gemaakt. Met prachtige tekeningen en leuke achtergrondgrapjes door de hele strip heen. Mis het dus niet. Deze week in Donald Duck: Panchito en de mysterieuze El Masco!
En dan de nieuwe Penny van deze week (nr 7-2018).
(Foto: Wendy Vonk, © Holco Publications)
vind je op pagina 4 t/m 15 het verhaal 'Spijt', waarvan het scenario eigenlijk bedoeld was voor de fotostripserie Duinmanege. Maar Duinmanege beleefde vorig jaar zijn laatste aflevering in Penny en de foto's voor deze strip zijn dan ook op een andere locatie gemaakt, zodat de strip nu als op zich zelf staand verhaal in Penny staat. Hoofdrolspeelster Demi hoort Lieke en Iris over haar kletsen en wil hen met een sprong bewijzen dat ze wel kan rijden, dit in tegenstelling tot wat de meiden denken Maar de sprong mislukt en Jolly loopt een peesblessure op. Demi voelt zich schuldig, maar Lieke en Iris nog meer. Samen zorgen ze ervoor dat Jolly weer helemaal de oude wordt en aan het eind hebben Lieke en Iris een heel bijzonder cadeau voor Demi en Jolly In deze strip wordt naast de foto's van fotografe Wendy Vonk overigens ook gebruik gemaakt van tekeningen, zoals die waarop de val van Demi en Jolly te zien is tijdens het springen of de binnenkant van een paardenbeen. Iets dergelijks kun je natuurlijk niet in scene zetten voor de foto. En zo kent het verhaal net iets meer spanning en drama dankzij de extra tekeningen.
En tenslotte viel vandaag ook de nieuwe Stripglossy (nr 8-2018) in de bus. Met daarin veel aandacht voor De Generaal, het vervolg van De Meimoorden van Eric Heuvel en Jacques Post en de start van de gloednieuwe strip 'Scarlet Edge' van Anco Dijkman.
(Illustratie: IJsbrand Oost)
De Max Miller-fans kennen Anco natuurlijk ook van zijn bijdrage aan het Max Miller-verhaal 'Schaduwspel'. En dat verhaal komt uiteraard ook aan bod in het interview met Anco en blijkt zelfs de inspiratiebron voor Anco geweest te zijn om met zijn eigen strip 'Scarlet Edge' te beginnen. Een strip waarvan hij zegt dat hij maakt wat hij zelf graag wil vertellen. De eerste aflevering lees je in de gloednieuwe Stripglossy.
Prettig weekend allemaal!
vrijdag 30 maart 2018
dinsdag 27 maart 2018
De Stripdagen 2018
(Illustratie: Danker Jan Oreel)
Aanstaand weekend 31 maart en 1 april vinden in Hal 10 van de Jaarbeurs te Utrecht de nieuwe Stripdagen plaats, voor het eerst in samenwerking met Heroes Dutch Comic Con. Met vele stripmakers, uitgeverijen, podiumprogramma, stripbattles, cos player song contest, exposities en uiteraard de uitreiking van de jaarlijkse Stripschapprijzen. Een van de exposities tijdens de Stripdagen is 'Grenzeloos getalenteerd', eveneens te vinden in Hal 10, waar mogelijk werk van Hans, Eric en Danker Jan te bezichtigen valt.
(Illustratie: Donald Duck, ©Disney)
Zelf neem ik beide dagen, samen met vele andere Donald Duck en Tina stripmakers, plaats in de stand van Donald Duck en Tina, waar diverse Donald Duck albums verkrijgbaar zullen zijn en uiteraard de Tina Vakantie- en Winterboeken waarin de strip Karlijn, Catootje en de ouders te vinden is.
En natuurlijk hebben we ook de verschillende Bob Evers albums in harde en/of zachte kaft bij ons, net als De avonturen van Hel 2: De Sibylle-codex, Nieuwe vrienden en de Max Miller-albums 2 en 3, ofwel De Orde van de Blauwe Steen en Schaduwspel.
(Illustratie: IJsbrand Oost)
IJsbrand komt dit jaar weliswaar op zaterdag naar de Stripdagen, maar zal niet op een vaste plek ent tijd signeren. Dat wil niet zeggen dat hij niet bereid is om een boek te signeren, dus schiet hem vooral even aan op de beurs als je hem tegenkomt.
Mocht je trouwens een specifiek verzoek aan hem hebben, zoals bijvoorbeeld een exemplaar van 'Achter de schermen van Max Miller: Schaduwspel', een gesigneerd Max Miller album, 1 van de nog beschikbare Max Miller prenten, een originele tekening of schetsen, stuur hem dan voor de beurs even een mailtje via maxmillerstrips[apestaartje]xs4all.nl. Dan neemt hij dat voor je mee en spreekt hij iets met je af op de beurs.
Ook Eric is beide dagen aanwezig, dus wie zowel een tekening als tekst met handtekening in zijn Nieuwe vrienden-album wil hebben, kan op de Stripdagen bij ons terecht.
Ook Eric is beide dagen aanwezig, dus wie zowel een tekening als tekst met handtekening in zijn Nieuwe vrienden-album wil hebben, kan op de Stripdagen bij ons terecht.
(Illustratie: Eric Heuvel)
Eric is te vinden in de stand van Eppo Stripblad waar onder andere de diverse January Jones-albums, de beide albums van Carbeau, Alleen rond de wereld en alle educatieve albums van Eric verkrijgbaar zijn. Kortom, genoeg te doen en te zien tijdens de Stripdagen in Utrecht. We hopen dan ook dat we jullie dit weekend weer allemaal mogen begroeten.
De Stripdagen 2018
Zaterdag 31 maart en zondag 1 april
De Jaarbeurs
Jaarbeursplein 15
3521 AL Utrecht
Hal 10
Beide dagen van 10 tot 17 uur.
Info: www.destripdagen.nl
vrijdag 23 maart 2018
De strips van deze week
Deze week in de nieuwe Donald (nr 13-2018) veel aandacht voor Pasen en 1 april, maar ook een gloednieuw Hiawatha-verhaal, te vinden op pagina 16 t/m 18, waarvoor ik op verzoek van de redactie het scenario schreef. Een verhaal met alleen Hiawatha en een bever in de hoofdrol. Hiawatha botst tijdens een kanotocht op een beverdam en breekt zijn peddel. Niemand in de buurt, behalve de bever die alleen maar geinteresseerd is in het hout dat Hiawatha bij zich heeft. Dus ja, hoe kom je dan weer thuis? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.
In de nieuwe Tina van deze week (nr 13-2018)vind je op pagina 50 een nieuw verhaal van Karlijn, Catootje en de ouders, dat ik samen schreef met collega Saskia Janssen. Saskia was ook degene die met het idee voor dit verhaal kwam. Een idee dat alles te maken heeft met het thema 'vergeten groentes'. Karlijn en Catootje horen in de dierenwinkel dat varkensoren als hondenvoer worden gebruiken omdat mensen ze niet eten. En ja, wat denk je dan als je je moeder aan de lijn krijgt, die zegt dat ze lamsoren eten? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.
Prettig weekend allemaal!
In de nieuwe Tina van deze week (nr 13-2018)vind je op pagina 50 een nieuw verhaal van Karlijn, Catootje en de ouders, dat ik samen schreef met collega Saskia Janssen. Saskia was ook degene die met het idee voor dit verhaal kwam. Een idee dat alles te maken heeft met het thema 'vergeten groentes'. Karlijn en Catootje horen in de dierenwinkel dat varkensoren als hondenvoer worden gebruiken omdat mensen ze niet eten. En ja, wat denk je dan als je je moeder aan de lijn krijgt, die zegt dat ze lamsoren eten? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.
Prettig weekend allemaal!
woensdag 21 maart 2018
Stripnieuws 70
Afgelopen zaterdag viel die nieuwe Stripnieuws in de bus.
(Foto: Erwin Suvaal)
Met daarin uiteraard een interview met Stripschapprijswinnaar Peter van Dongen, een vooruitblik op de Stripdagen, de delen 2 van Trunk - Prediker en De Jaren Eppo en... op meerdere pagina's aandacht voor het werk van Hans. In het artikel 'Angoulême 2018' op pagina 36 en 37 doet Erwin Suvaal verslag van het beroemde stripfestival dat eind januari van dit jaar werd gehouden. Erwin, die overigens ook de cover van deze Stripnieuws tekende, besteedt ook aandacht aan de aanwezige van de Nederlandse tekenaars in Angoueleme en maakt onder ander deze foto met daarop Hans, bezig met een prachtige dedicase van Rhonda, met naast zich Peter Nuyten die al even druk in met een dedicase in een van zijn Franstalige albums. Zo op het eerste gezicht een zeer geslaagd festival, dus. In het gedeelte over de Stripdagen (als je Stripnieuws omdraait) wordt een expositie aangekondigd over Nederlandse strips en stripmakers die buiten Nederland zijn doorgebroken, dus wie weet... Hopelijk binnenkort meer nieuws hierover.
Op pagina 29 van Stripnieuws wordt het artikel 'Gestripte stripfiguren' aandacht besteed aan een andere expositie, die vanaf morgen tot 24 juni te zien is in het Meermanno Museum te Den Haag. Een tentoonstelling voor 18 jaar en ouder want dit gaat over de geschiedenis van de P-lectuur. Jos van Waterschoot schreef het hoofdstuk over de strips in dit genre in het bijbehorende boek. Als illustratie bij het Stripnieuws-artikel wordt de cover van 'De kleine dood' gebruikt. Een strip die Hans jaren geleden onder het pseudoniem El Gringo samen met Hanco Kolk maakte en die in deze Stripnieuws wordt vermeld als een van de bestverkochte titels in de Sombrero Zwarte Reeks. Of De kleine dood ook te zien in tijdens de expositie in het Meermanno Museum is (nog) niet bekend. Maar zodra we daarover meer nieuws hebben, lees je dat uiteraard op dit blog.
(Foto: Erwin Suvaal)
Met daarin uiteraard een interview met Stripschapprijswinnaar Peter van Dongen, een vooruitblik op de Stripdagen, de delen 2 van Trunk - Prediker en De Jaren Eppo en... op meerdere pagina's aandacht voor het werk van Hans. In het artikel 'Angoulême 2018' op pagina 36 en 37 doet Erwin Suvaal verslag van het beroemde stripfestival dat eind januari van dit jaar werd gehouden. Erwin, die overigens ook de cover van deze Stripnieuws tekende, besteedt ook aandacht aan de aanwezige van de Nederlandse tekenaars in Angoueleme en maakt onder ander deze foto met daarop Hans, bezig met een prachtige dedicase van Rhonda, met naast zich Peter Nuyten die al even druk in met een dedicase in een van zijn Franstalige albums. Zo op het eerste gezicht een zeer geslaagd festival, dus. In het gedeelte over de Stripdagen (als je Stripnieuws omdraait) wordt een expositie aangekondigd over Nederlandse strips en stripmakers die buiten Nederland zijn doorgebroken, dus wie weet... Hopelijk binnenkort meer nieuws hierover.
Op pagina 29 van Stripnieuws wordt het artikel 'Gestripte stripfiguren' aandacht besteed aan een andere expositie, die vanaf morgen tot 24 juni te zien is in het Meermanno Museum te Den Haag. Een tentoonstelling voor 18 jaar en ouder want dit gaat over de geschiedenis van de P-lectuur. Jos van Waterschoot schreef het hoofdstuk over de strips in dit genre in het bijbehorende boek. Als illustratie bij het Stripnieuws-artikel wordt de cover van 'De kleine dood' gebruikt. Een strip die Hans jaren geleden onder het pseudoniem El Gringo samen met Hanco Kolk maakte en die in deze Stripnieuws wordt vermeld als een van de bestverkochte titels in de Sombrero Zwarte Reeks. Of De kleine dood ook te zien in tijdens de expositie in het Meermanno Museum is (nog) niet bekend. Maar zodra we daarover meer nieuws hebben, lees je dat uiteraard op dit blog.
vrijdag 16 maart 2018
Vooraankondiging: Rhonda ex libris bij Philemon 13
Nog net voor het weekend een nieuwtje over Rhonda dat Hans nog niet op de Help me, Rhonda-blog heeft gepost. Bij het nieuwste Philemon-album van uitgeverij Hum, Philemon 13: Het geheim van Filistijn, verschijnt bovenstaande ex libris van Rhonda. Het album staat vooralsnog aangekondigd voor week 13. En laat dat nu toevallig ook de week van De Stripdagen zijn. Binnenkort meer nieuws hierover.
Prettig weekend allemaal!
Prettig weekend allemaal!
maandag 12 maart 2018
Het echte definitieve einde van de strip RHONDA! Toch?
De laatste aflevering van de Rhonda-trilogie in Eppo is een feit. En dan rijst de vraag: wat nu? Hans geeft het antwoord in zijn nieuwste blogpost van de Help me, Rhonda-blog:
En dan, aan het eind van het eind, voorbij de grand finale, krijgt de Rhonda trilogie nog even haar echte, definitieve einde. In de afgelopen Eppo verschenen verschenen vorige week dan eindelijk ook de allerlaatste twee pagina's van deel drie van het epos: de Rhonda "pay-off".
Klaar met alle levensbedreigende gekkigheid voor dit meisje. Tijd voor liefde en geluk. Vijanden opgeruimd, geheugen hersteld, onverwacht familie gevonden, leuke man, mooi huis. Die laatste paar pagina's heeft het verhaal nodig om even tot rust te komen, vind ik. Om de allerlaatste draadjes af te hechten enzo. Misschien dat er op deze pagina's weer even plaats is voor een grapje.
Maar nu dan! Nu is het allemaal dus ook voor Eppo klaar! Gedaan! Dit was het. Deze strip, de strip "Rhonda" gaat definitief niet meer terugkeren in het blad.
Rest voor de auteur slechts het internationale promotie/signeer-circuit en het voorbereiden van de Nederlandstalige albumuitgaves. De uitgever denkt op dit moment voor het uitkomen van de Nederlandse albums aan de beurs van Breda eind september. Er gaat in ieder geval wederom ook een Rhonda-dossieralbum verschijnen ter gelegenheid van het uitkomen van dit derde deel. Exclusieve oplage, andere cover, linnen ruggetje, schetskatern, dat soort dingen.
En Rhonda dan? Gaan we haar echt, echt, echt nergens terugzien? Nieuwe Rhonda-verhalen ooit? Spinn off? Sequel? Prequel? Bloglezer, ik trek een zorgelijk gezicht.
Ik denk eerlijk gezegd van niet. Ik heb vanaf dag één gevonden dat ik deze trilogie moest opzetten als "stand alone" in drie delen. Ook naar de lezer/koper vind ik dat ik hierin een beetje eerlijk moet zijn. Als een stripliefhebber deze trilogie besluit aan te schaffen, moet ie weten dat ie de strip Rhonda he-le-maal compleet in de kast krijgt. Rhonda integraal!
Een complete serie in drie stripalbums aanschaffen is wat mij betreft, ook financieel nog een beetje te overzien. Nee, Rhonda krijgt geen toekomst met eindeloos wachten op vervolgdelen, voortslepende verhaallijnen, uitgemolken plots en dat allemaal ook nog met teruglopende grafische kwaliteit. Ik moet er niet aan denken.
En er gaat óók nooit, in een of andere toekomst, een gebundelde uitgave komen, zeg ik. Drie van die Rhonda-deeltjes in één kaft. Mooi, maar ook oneerlijk naar de mensen die de albums vroeg hebben aangeschaft. Ik wil geen spijt zien omdat een koper erachter komt dat ie ook had kunnen wachten op de bundeling.
Maarrrr misschien is een speciale Rhonda-opberg-cassette tzt nog wèl een leuk idee! Een mooie kartonnen box waar je je drie eerder gekochte albums in kwijt kan? Dat lijkt me eventueel ooit nog wel wat.
En stripkarakter Rhonda? Hoe vergaat het ons meisje in haar papieren, jaren zestig wereld? De jaren zeventig tegemoet? Rijk en gelukkig? Paardenfokken en kindertjes maken in Montana met rijkeluiszoontje Dutch?
Ik denk we ons geen zorgen hoeven te maken. Weetje, blogvriend. Ik denk zomaar dat het helemaal gaat goed komen met onze papieren heldin Rhonda Kaplan.
vrijdag 9 maart 2018
GRAND FINALE!!!
Een paar uur nadat Hans zijn vorige post op de Help me, Rhonda-blog plaatste verscheen ook deze post daar. Over de grote finale en de afsluitende pagina's van de Rhonda-trilogie, te vinden op pagina 22 en 23 van de nieuwe Eppo (nr 5-2018). En nu... op naar het album!
Rhonda trilogie de grand finale! Na eindeloos veel gepuzzel, immens veel schetswerk, ruim honderddertig dichtbetekende vellen en na een heleboel meer tijd dan ik had gepland, is het grote moment dan eindelijk daar. Hans van Oudenaarden's allereerste volledig eigen productie, schrijven, tekenen, kleuren, nu vrijwel geheel gepubliceerd in Eppo. Alle lijntjes aan elkaar geknoopt, boeven opgeruimd, side-story afgewikkeld, Rhonda weer zichzelf. Nog twee pagina's na-babbelen, maar het verhaal is verteld. Circel rond en zelfs een happy ending in the making.
Een raar gevoel. Fijn dat het erop zit natuurlijk enzo, maar tot de dag van vandaag overvallen me soms nog de twijfels. Had ik eigenlijk niet dit of dat . . . maar zinloos natuurlijk. Dit is het geworden.
Het Rhondaverhaal moest natuurlijk, na alle acrobatische verwijzingen en alle flashbacks, echt eindigen in het circus. Een soort grote finale. Iedereen bij elkaar, in de piste, de dodensprong, geheugen terug. ik wilde het hele verhaal rondom de ambitieuze CIA man Mac daar heel dichtbij brengen, maar beide hoofdrolspelers elkaar nooit laten ontmoeten. Een soort anonieme redder. Rhonda zou nooit weten hoe dicht ze bij de dood was.
Maar goed. Gedaan! Nu alleen nog de boel bij elkaar vegen in de laatste twee bladzijden. Rhonda weer zichzelf, zusjes bij elkaar, Mac promotie. Rhonda strip gedaan.
Prettig weekend allemaal!
Rhonda trilogie de grand finale! Na eindeloos veel gepuzzel, immens veel schetswerk, ruim honderddertig dichtbetekende vellen en na een heleboel meer tijd dan ik had gepland, is het grote moment dan eindelijk daar. Hans van Oudenaarden's allereerste volledig eigen productie, schrijven, tekenen, kleuren, nu vrijwel geheel gepubliceerd in Eppo. Alle lijntjes aan elkaar geknoopt, boeven opgeruimd, side-story afgewikkeld, Rhonda weer zichzelf. Nog twee pagina's na-babbelen, maar het verhaal is verteld. Circel rond en zelfs een happy ending in the making.
Een raar gevoel. Fijn dat het erop zit natuurlijk enzo, maar tot de dag van vandaag overvallen me soms nog de twijfels. Had ik eigenlijk niet dit of dat . . . maar zinloos natuurlijk. Dit is het geworden.
Het Rhondaverhaal moest natuurlijk, na alle acrobatische verwijzingen en alle flashbacks, echt eindigen in het circus. Een soort grote finale. Iedereen bij elkaar, in de piste, de dodensprong, geheugen terug. ik wilde het hele verhaal rondom de ambitieuze CIA man Mac daar heel dichtbij brengen, maar beide hoofdrolspelers elkaar nooit laten ontmoeten. Een soort anonieme redder. Rhonda zou nooit weten hoe dicht ze bij de dood was.
Maar goed. Gedaan! Nu alleen nog de boel bij elkaar vegen in de laatste twee bladzijden. Rhonda weer zichzelf, zusjes bij elkaar, Mac promotie. Rhonda strip gedaan.
Prettig weekend allemaal!
donderdag 8 maart 2018
Rhonda en de vaatwasser
Nog net voordat we het hier op de Bob Evers Strip blog gaan hebben over de grande finale van Rhonda's Route 66 in de gloednieuwe Eppo van deze week, een post van Hans, afkomstig van de Help me. Rhonda-blog, over de voorlaatste aflevering van Rhonda in de vorige Eppo:
Het begon met een kapotte inbouw-vaatwasmachine. Het ding was oud en op en Caroline en ik besloten dat het misschien maar eens tijd was geworden voor een nieuwe.
In mijn tijd werden ingewikkelde machines bij levering meteen keurig geïnstalleerd door de winkel van aanschaf. Tegenwoordig moet je daar, als je daar zelf niet zo handig in bent, zelf even iemand voor regelen. Een klusjesmannetje.
Het mannetje kwam langs. Het was een aardig mannetje. We raakten inderdaad in gesprek over de plaatsingsperikelen van de vaatwasser, maar ook over de rest van de keuken, de lelijke schoorsteenmantel in de kamer, de schuifpuien, de trap, het tapijt, de kastdeuren en over de verf op de hele benedenverdieping. . . waarover hebben, qua huis, we het niet gehad met die aardige aannemer?
Inmiddels, na drie weken logeren in een luxe-villaatje in Droompark Spaarnwoude, kunnen Caroline en ik weer een beetje beginnen terug te keren in in ons vrijwel volledig gerenoveerde huis. Even geheel weggerukt uit de VanO studio, is het weer erg fijn hier. Er is nog veel rommel, maar alles wat inmiddels klaar is, ziet er prachtig uit.
Hooooooopeloos achter geraakt met deze "synchroon" postings, effe snel een inhaalslag. Onze opgejaagde en psychotische Rhonda, terug in Chicago, valt voor de zoveelste keer in de klauwen van Carl. Maar stukje bij beetje begint haar nu wel te dagen dat zij die filmster niet kan zijn. En dat ze iets te maken heeft met een jaarlijks terugkerende, rode tent op een pleintje . . .
vrijdag 2 maart 2018
Donald Duck 10-2018
Twee weken publiceerde Donald Duck het Grote Boze Wolf-verhaal 'De verdwenen kippen'. Op dezelfde dag dat Paul en Hoogma en ik dat verhaal uitwerkten, schreven we ook het Tokkie Tor-verhaal 'Storm' dat deze week te vinden is op pagina 18 en 19 van de nieuwe Donald Duck (nr 10-2018)
(Schets: Paul Hoogma)
En uiteraard was het weer destijds inspiratie voor dit verhaal. Nog maar net is er een mierenaanval afgeslagen of er breekt een storm over Puindorp los. De storm blaast daken van Puindorpse huizen weg, maar voert ook weer materiaal aan om ze te repareren. En er wordt nog heel wat meer meegevoerd met de wind. Soms ook totaal nutteloze voorwerpen. Maar met een van de mensendingen die in Puindorp belandt, weet Tokkie maar liefst twee problemen op te lossen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Maximino Tortajada Aguilar.
(Schets: Paul Hoogma)
En uiteraard was het weer destijds inspiratie voor dit verhaal. Nog maar net is er een mierenaanval afgeslagen of er breekt een storm over Puindorp los. De storm blaast daken van Puindorpse huizen weg, maar voert ook weer materiaal aan om ze te repareren. En er wordt nog heel wat meer meegevoerd met de wind. Soms ook totaal nutteloze voorwerpen. Maar met een van de mensendingen die in Puindorp belandt, weet Tokkie maar liefst twee problemen op te lossen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Maximino Tortajada Aguilar.